Keurmerk voor Jongerenwerk Rozenburg

Rotterdam Rozenburg 

20 oktober 2016 | Rozenburg | nieuwsbericht

Een extra stimulans om de Rozenburgse jeugd actief te blijven ondersteunen.

foto Buurtsportcoach Patrick Csanyi en Talentcoaches Paul Deur en Marian M

Coaches Patrick Csanyi, Paul Deur en Marian Mol

Trots
De jongerenwerkers voor Rozenburg (Stichting Push/Eilandkracht) hebben op het Keurmerk Rotterdams Jongerenwerk behaald. Buurtsportcoach Patrick Csanyi en Talentcoaches Paul Deur en Marian Mol zijn er trots op. ‘Deze pluim is voor ons een extra stimulans om de Rozenburgse jeugd actief te blijven ondersteunen.’

Keurmerk
Het Keurmerk Rotterdams Jongerenwerk bestaat sinds 2012. Het is in opdracht van de gemeente ontwikkeld door het Nederlands Jeugd Instituut (NJI), met als doel de kwaliteit en de effectiviteit van het jongerenwerk te verhogen. Het keurmerk wordt toegekend na een uitgebreide ‘audit’. Dat is ook gebeurd bij Stichting PUSH/Eilandkracht.

Audit Jongerenwerk
‘Het NJI heeft onderzocht of we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen’, vertelt Patrick Csanyi. ‘Daarnaast zijn er gesprekken gevoerd met Marjon McElligott (vicevoorzitter gebiedscommissie) en met een groep jongeren. Ook zij vonden de inzet van het jongerenwerk goed.’ Wat betekent het keurmerk voor de coaches? ‘Wij zetten ons alle drie met hart en ziel in om de jongeren in Rozenburg verder te helpen in hun leven. Door hen op te zoeken, op straat met ze in gesprek te gaan en activiteiten te (helpen) organiseren waar zij behoefte aan hebben. Daar gaan we nu extra gemotiveerd mee door!’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.