Gebiedscommissie bezocht Esdoornlaan in Rozenburg

Rotterdam Rozenburg 

11 oktober 2016 | Rozenburg | nieuwsbericht

Reacties op de vragen over het gebied rondom de laan en het park.

foto Esdoornpark

Het Esdoornpark

Wijkbezoek Esdoornlaan
Eind juni heeft de gebiedscommissie een bezoek gebracht aan de Esdoornlaan. Er waren tevreden bewoners die blij waren met de nieuwe speelplekken, maar ook bewoners met vragen over de inrichting.

Hondenuitlaatplek
Op dit moment is een deel van het park een uitlaatplek voor honden en sommige hondenbezitters laten hun hond helaas hun behoefte doen bij de speeltoestellen. Een aantal bewoners vraagt om een duidelijk afscheiding van uitlaatzone en speelplek.
In het hondenbeleid van de gemeente is al opgenomen dat honden niet toegestaan zijn bij speelplekken. In principe worden er dus geen hekken geplaatst om een speelplek af te scheiden. De gemeente gaat ervan uit dat hondenbezitters hun honden in de gaten houden en op de toegestane plaatsen hun behoefte laten doen of de uitwerpselen opruimen. De gemeente zoekt nu uit of de uitlaatplaatsen aangepast moeten worden.

Dispensers en prullenbakken
Een andere vraag was of de gemeente dispensers met zakjes wilde plaatsen voor de hondenbezitters en prullenbakken bij de speelplekken. Stadsbeheer plaatst geen prullenbakken bij de speelplekken. De ervaring leert dat het meer effect heeft als de gemeente tijdelijk meer zwerfafval weghaalt, als de speelplekken veel worden gebruikt. Er worden geen speciale dispensers voor de hondenuitwerpselen geplaatst bij de uitlaatzones.

Beheer, onderhoud, verkeer en parkeren
Andere vragen hadden te maken met het dagelijks beheer en onderhoud en meldingen over het verkeer en parkeren. Deze vragen zijn gemeld bij het betreffende cluster van de gemeente. De snelste manier om de gemeente te bereiken is via het algemeen telefoonnummer 14010, deze website, of de BuitenBeterapp. Uw vragen of meldingen komen dan direct bij de afdeling terecht die uw vraag in behandeling neemt.
De moeilijkheid om in smalle straten met tweerichtingsverkeer te passeren zijn bekend. Bij een mogelijke herinrichting van de straat wordt onderzocht of dit verbeterd kan worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.