Nieuw fietspad Grote Stern

Rotterdam Rozenburg 

16 september 2016 | Rozenburg | nieuwsbericht

Het werk gebeurt in twee fases, het verkeer wordt omgeleid

Grote Stern

De bushalte blijft bereikbaar

Er wordt gewerkt aan het nieuwe fietspad langs de Grote Stern. De Grote Stern is vanaf de Boulevard afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Twee fases
De werkzaamheden vinden plaats in twee fases, omdat de bushalte op Grote Stern toegankelijk moet blijven. Tijdens de eerste fase tot 17 december komt asfalt op de rijbaan (op het gedeelte tussen Boulevard en Bernhardstraat) en wordt hiernaast het fietspad aangelegd. Van januari tot en met juli 2017 wordt het andere deel van de weg aangepakt. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond worden (in het plantseizoen) nieuwe bomen en struiken geplant. 

Werkzaamheden voor het fietspad
Het tweerichtingenfietspad komt naast de rijbaan te liggen en vanaf de Boulevard aan de noordelijke zijde van de Grote Stern. Het nieuw aan te leggen fietspad sluit aan op het fietspad van de Meeuwensingel. Bij de Koninginnelaan worden voorzieningen gemaakt voor de bereikbaarheid. Aan de Grote Stern wordt de rijweg iets verschoven om voldoende ruimte te maken voor het fietspad en voor de bomen langs het water. De rijweg krijgt groene zijbermen. Na de aanpassingen blijft het een 50 km weg. De nieuwe verkeerssituatie wordt veiliger voor alle weggebruikers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.