Nieuw in Rozenburg: Huis van de Wijk ’t Veerhuis

Vrijdag 12 februari opende Huis van de Wijk ’t Veerhuis officieel de deuren voor alle bewoners in de wijk.

Wethouder de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg) onthulde tijdens de openingsbijeenkomst de nieuwe naam van het Huis.

Het Rozenburgse Huis van de Wijk is te vinden in de voormalige Roserie, onder woonzorgcentrum Blankenburg. De keuze voor deze locatie is vooral ingegeven door de combinatie van verschillende functies die nu ook al hier te vinden zijn. Welzijnsaanbieder Kwadraad wil met onderaannemers Careyn en stichting PUSH nadrukkelijk het huis openstellen voor alle groepen inwoners uit de wijk: jong en oud.

Rotterdam telt sinds begin dit jaar 48 Huizen van de Wijk. Invulling hieraan wordt zoveel mogelijk gegeven door bewoners zelf, met op de achtergrond de professionals die het welzijnswerk organiseren. In Rozenburg wordt het Huis van de Wijk vormgegeven vanuit “Eilandkracht” dat zich sterk maakt voor een goede verbinding tussen welzijn, zorg en wonen.

In ’t Veerhuis kunnen bewoners zelf aan de slag. Er is alle ruimte voor eigen initiatief. Wie iets wil organiseren of opzetten, kan daarvoor terecht in het Huis van de Wijk. Jong en oud zijn welkom om deel te nemen aan de activiteiten binnen het huidige aanbod, maar ook vrij om nieuwe activiteiten te ontwikkelen samen met “Eilandkracht”, zoals cursussen, inloop en dagbesteding.

Het Huis van de Wijk is ook de plek waar kinderen bijvoorbeeld hun jongerencoach ontmoeten, waar werkzoekenden hun kansen op de arbeidsmarkt verbeteren en waar mensen met schulden hun financiën weer op orde brengen. Het heeft tevens een functie als  ondersteuningspunt voor vrijwilligerswerk en mantelzorg. Leerlingen van diverse middelbare scholen doen er maatschappelijke stages. Zij helpen bijvoorbeeld bij barwerkzaamheden of het uitserveren van maaltijden aan bezoekers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *