Rooiwerkzaamheden Grote Stern

Waar bestaan de werkzaamheden uit
Deze zomer wordt langs de Grote Stern een vrij-liggend fietspad aangelegd. Hiervoor worden in de tweede week van februari langs de Grote Stern 13 bomen gerooid. Net om de hoek van de Grote Stern, langs de Meeuwensingel, worden 2 bomen gerooid. Ook worden de struiken tussen het voetpad en het water en de haagjes tussen de rijbaan en het voetpad verwijderd. Sommige bomen worden verwijderd omdat ze de aanleg van het fietspad belemmeren, andere moeten in verband met hun leeftijd en de veiligheid worden vervangen. Tijdens het rooien en afvoeren van de bomen kan de weg tijdelijk gestremd zijn. Het verkeer wordt met borden op de werkzaamheden gewezen en begeleid.

Nieuwe beplanting
In het plantseizoen, nadat de werkzaamheden aan het fietspad zijn afgerond, wordt 1 boom verplaatst en worden 32 nieuwe bomen geplant, allemaal van redelijk formaat. Ook worden 600 mahoniestruiken aangeplant en wordt langs de Koninginnelaan en de singel bloemrijk gras ingezaaid. De zijbermen langs de weg worden met gras ingezaaid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.