Gebiedsplan onder de aandacht in 2 sessies

Gebiedsplan twee keer in de belangstelling

Op twee dagen (23 en 29 januari) werd het gebiedsplan, de gebruiksaanwijzing van Rozenburg, gepresenteerd aan de inwoners. De onderwerpen in het gebiedsplan kregen extra uitleg van de ambtenaar met zijn of haar specifieke expertise.

Na een korte inleiding van nut, noodzaak en waarom het gebiedsplan gemaakt wordt kunnen de deelnemers aan de slag met 6 thema’s die op wandborden zijn uitgewerkt. Bij elk bord is een ambtenaar aanwezig die extra uitleg kan geven en vragen kan beantwoorden.

Elke bezoeker ontvangt stickers, 6 positieve en 6 negatieve waarmee men kan aangeven op de wandborden of men het eens is met de stellingen (groen), met de aandacht voor een onderwerp (groen)  of dat men het helemaal niet eens is met de stelling (rood).

 De onderwerpen zijn:

  • Rozenburg Sterker imago
  • Rozenburg Zelfvoorzienender
  • Rozenburg Uitnodigender

Na het plakken van de stickers valt op dat op alle onderwerpen groene stickers zitten. Enkele rode stickers zijn geplakt bij:

  • Vaste oeververbinding, Vaarverbinding, Parkeren en Jeugd.

Opvallende onderwerpen waar positief op is gereageerd:

  • Levensloopbestendig woningaanbod, Groenstructuur en aanpak Milieuhinder.

Hier willen de meeste bezoekers extra aandacht aan laten besteden door de nieuwe gebiedscommissie.

De uitkomst van de sessies zal aan het gebiedsplan worden toegevoegd of erin gewijzigd worden. Ook de deelraad komt nog aan het woord en kan de informatie van beide bijeenkomsten benutten.

Opvallend detail was toch wel de lage opkomst van de ‘burgers’ van Rozenburg, misschien gaan de meeste inwoners ervan uit dat de volksvertegenwoordigers goed weten wat nodig is voor Rozenburg…….

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.