Ouderenwerk, bezuinigd maar beleid gehandhaafd

Ouderenwerk: bezuinigingen gerealiseerd maar beleid blijft gehandhaafd!

Tijdens de raadsvergadering van 17 oktober is er een besluit genomen over de bezuinigingen op het ouderenwerk.  Na uitvoerige discussie werd door de meerderheid van de deelraad akkoord gegaan met het voorstel.

Rozenburg heeft, net als alle andere (deel-)gemeenten, een opgelegde bezuinigingsopdracht gekregen die uitgevoerd moet worden. Iedereen merkt dat er minder geld is om te kunnen besteden. Er wordt niemand ontzien. In Rozenburg vinden bezuinigingen op alle terreinen plaats, onder andere: bestuur, ambtenaren, verenigingen en nu ook bij ouderen.

Belangrijk gegeven is dat door scherper in te kopen de voorgestelde bezuiniging wordt bereikt en de ouderenzorg zelf niet verder onder druk wordt gezet.

Waar wel op bezuinigd zal gaan worden zijn de welzijns- en hobbyactiviteiten voor deelnemers vanaf 55 jaar. De leeftijdsgrens hiervoor is opgetrokken naar 65 jaar zoals dat ook in Rotterdam geldt. GBR  heeft ingestemd omdat de basiszorg niet wordt aangetast.

Diverse fracties uitten bezwaren maar konden zelf geen alternatief plan voorleggen aan de raad. Dat was wat ons betreft een gemiste kans. Tegen stemmen alleen om het tegen stemmen is niet onze werkwijze. GBR gaat moeilijke besluiten niet uit de weg en met dit besluit blijft het ouderenwerk, waar Rozenburg trots op kan zijn, overeind.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.