GBR-initiatiefvoorstel ‘schone wijken’

GBR dient initiatiefvoorstel “Schone wijken” in (klik hier voor de tekst)

In de deelraadscommissie van 16 mei jl. heeft de fractie van Gemeentebelangen een initiatiefvoorstel ingediend met de naam “Schone wijken”. GBR stelt voor meer zwerfvuilknijpers uit te delen in Rozenburg aan inwoners die willen helpen hun buurt schoon te houden.

Uit de wijkschouw die in 2012 door GBR gehouden is, bleek dat zwerfvuil een grote bron van ergernis is onder de Rozenburgers. Het eenmalig uitdelen van gratis afvalknijpers door GBR bleek succesvol.
Veel buurtbewoners hebben aangegeven zich te willen inzetten om zwerfvuil op te ruimen. De vraag naar afvalknijpers is onverminderd groot en daarom is dit voorstel opgesteld zodat per buurt een aantal afvalknijpers beschikbaar gesteld wordt. De combinatie met de aanpak van Buurt Bestuurt maakt de invoering nog eenvoudiger.

De raadsleden van Gemeentebelangen vragen het dagelijks bestuur het voorstel uit te werken voor de deelraad en het te voorzien van een financiële onderbouwing. Het voorstel zal alleen succesvol uit te voeren zijn wanneer een meerderheid van de deelraad hiervoor toestemming geeft. Wij gaan ervan uit dat er voor de zomervakantie een besluit zal kunnen vallen.

 

U kunt ons initiatiefvoorstel lezen op

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.