Bezuinigingen, totaalpakket is fors maar haalbaar

Rozenburg stemt in met gedwongen  bezuinigen

Nederland bezuinigt,  Rotterdam bezuinigt en Rozenburg ontkomt dus ook niet aan bezuinigingen. In de afgelopen deelraadvergadering is besloten tot een miljoen aan bezuinigingen in Rozenburg. Een pijnlijke beslissing.

Het gaat hier niet om een bezuiniging die alleen geldt voor 1 jaar maar ze moeten voor de komende jaren gewaarborgd zijn.  Wanneer Rozenburg niet zelf met voorstellen komt, zal Rotterdam ingrijpen. GBR vindt dat de deelraad van Rozenburg zelf de pijnlijke beslissingen moet nemen.

Er zal worden bezuinigd op allerlei terreinen. Er worden ook bezuinigingen voorgesteld voor het bestuur van Rozenburg. GBR vindt dat een goede zaak; het kan niet zo zijn dat het hele dorp bezuinigt en het bestuur van het dorp hieraan kan ontkomen. Het dagelijks bestuur heeft nu de opdracht gekregen van de deelraad om de bezuinigingen verder uit te voeren, gesprekken te houden met de diverse instanties om daarna deelvoorstellen aan de raad te presenteren ter goedkeuring.

Bezuingingen op jongerenwerk betreffen voornamelijk de locatie, bezuinigingen op ouderenwerk zijn deels al bereikt door scherper begroten en zonder aanbodsverlies.

Eventuele bezuinigingen op subsidies van verenigingen en stichtingen werden nu niet behandeld. Het dagelijks bestuur is bevoegd hier zelf acties op te ondernemen en de overleggen hierover zijn in volle gang. Uitgangspunt is dat elke instantie behouden kan blijven, ook met minder gemeenschapsgeld.

Ondanks het feit dat  een deel van de bezuinigingsopdracht uit de algemene reserve wordt gefinancierd spreekt wethouder Financiën in Rotterdam, mw Kriens haar waardering uit over de aanpak van het bezuinigingsproces. Zij meldt dat zij vertrouwen heeft dat de financiën in Rozenburg structureel op orde zullen zijn. Verder erkent zij dat dit pakket aan bezuinigingen het ‘maximaal haalbare’ is.

Toen de fractie van GBR met de huidige coalitie het stokje overnam van een coalitie en een dagelijks bestuur dat zichzelf na 1 jaar had ontslagen, wisten wij dat ons geen gemakkelijke taak te wachten stond.  De uitvoering van deze moeilijke taak ligt nu bij dit goed samenwerkende dagelijks bestuur. Een bestuur dat het vertrouwen heeft van een brede coalitie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *