Parkeerdruk rond Woonzorgcentrum valt mee

PARKEERDRUK RONDOM WOONZORGCENTRUM BLANKENBURG VALT MEE

Woningbouwcorporatie Ressort Wonen heeft onlangs een parkeeronderzoek laten uitvoeren door een gerenommeerd verkeersonderzoeksbureau. Bezoekers, gebruikers en bewoners van Woonzorgcentrum Blankenburg (WZC) spreken geregeld over de beperkte beschikbaarheid van parkeerplaatsen aan de voorkant van het nieuwe complex, voorheen Wilgensingel. Uit het rapport bleek echter dat het met die parkeerdruk wel meeviel. Er blijken ruim voldoende parkeerplaatsen dagelijks beschikbaar te zijn, ook op de drukke tijden.
Met de wetenschap dat de deelgemeente Rozenburg in samenwerking met de gemeente Rotterdam vorige week een plan heeft gepresenteerd ter verbetering van de verkeersveiligheid op het kruispunt Tienmorgenseweg/Laan van Nieuw Blankenburg/Blankenburg, heeft de fractie van GBR zelf ook een kleinschalig parkeeronderzoek gehouden op de volgende vier parkeerlocaties:   

1 =  de steekvakken aan de kant van de hoofdingang aan Blankenburg (voorheen Wilgensingel);

2 =  de parkeervakken aan de Acacialaan tegenover de bungalows;

3 =  de parkeervakken aan de Elzenlaan aan de kopse kant van de nieuwe appartementen en:

4 =  parkeerruimte langs Blankenburg tegenover de hoofdingang langs de stoep voor zover parkeren  op dit gedeelte  is toegestaan.

Uit het onderzoek van de fractie van GBR, uitgevoerd op verschillende tijden en dagen, zowel op drukke bezoektijden als op stille tijden, blijkt dat er voldoende parkeermogelijkheden rondom het WZC Blankenburg aanwezig zijn. Onze gegevens komen overeen met het rapport van Ressort Wonen. (lees hier de cijfers)

De parkeerintensiteit richt zich vooral op de voorzijde van het WZC nabij de hoofdingang, terwijl in de Elzenlaan en Acacialaan steeds ruim voldoende parkeerruimte aanwezig is. Gemiddeld zijn er op drukke tijden minstens 10 parkeerplaatsen vrij.

De verkeersveiligheid komt op Blankenburg in het geding zolang bijvoorbeeld de wijkbus voor de ingang van het WZC staat geparkeerd en het zicht wegneemt van automobilisten die uit de insteekvakken de weg op willen rijden. Ook het uitrijden van de vakken is onoverzichtelijk als men vooruit in een vak staat geparkeerd.
Ons advies zou dan ook zijn om achteruit in deze vakken in te parkeren, zodat het wegrijden veiliger kan plaatsvinden.

Johan de Groot  van Gemeentebelangen heeft voorgesteld een tekst op het informatiescherm in de wachtkamer van het WZC op te laten nemen. Hierop kunnen bezoekers die met de auto komen, geattendeerd worden om, als zij goed ter been en fit zijn, hun auto op locatie 2 en 3 te parkeren. Hierdoor komt er meer ruimte beschikbaar op de locatie 1 en 4. De tekst zou kunnen zijn: “Parkeertip! Bent u goed ter been? Parkeer dan even om het WZC heen”.  

De bezoekers, die met de auto naar het WZC (moeten) komen hebben terecht de indruk dat parkeren nabij de hoofdingang van het WZC moeilijk is. Maar als gezonde mensen, die met de auto komen hun voertuig voortaan in de Elzenlaan en/of in de Acacialaan parkeren, zullen er vanzelf meer parkeerplaatsen bij de hoofdingang ontstaan voor mensen met fysieke beperkingen.

De loopafstand van de parkeerplaatsen Elzenlaan/Acacialaan naar de hoofdingang kan aardig verkort worden bij gebruikmaking van de loopbrug. Met de fiets of te voet komen is natuurlijk het allerbeste.
 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.