Inwoners denken mee over aanpassing Kruispunt bij Woonzorgcentrum

Bijeenkomst ter verbetering kruispunt bij WoonZorgCentrum.

Het kruispunt bij de Laan van Nieuw Blankenburg/Tienmorgenseweg wordt drukker gebruikt sinds de komst van het WoonZorgCentrum en de Lidl. Een aanpassing van de huidige verkeerssituatie blijkt nodig. Deelraadslid Wim van Hulten (GBR) heeft in de deelraadscommissie van 22 november 2011 al aandacht gevraagd voor de verkeerssituatie, vooral nu meer mindervaliden hier gebruik van maken. (op deze website:  gbr-vraagt-aanpassing-kruispunt-bij-blankenburg)

Belangstellenden, Ressort Wonen, medewerkers van de deelgemeente, de wijkagent, de plaatselijke politiek en een verkeerskundige van Stadsontwikkeling (Rotterdam) waren 22 januari jl. aanwezig om de voorstellen voor verbetering van de verkeerssituatie te bespreken en om nieuwe suggesties te bediscussiëren.
Voor dit verkeersproject is waarschijnlijk subsidie mogelijk en in het 3e kwartaal van dit jaar komt er een voorstel naar de deelraad.

Deelraadsvoorzitter Paméla Blok gaf aan dat de verbetering van het kruispunt ook zal aansluiten bij het plan dat voor aanpassing van de buitenruimte in wijk Oost wordt ontwikkeld en dat waarschijnlijk in de tweede helft van 2013 zal kunnen starten. 

Extra aandacht was er voor het parkeren. De mogelijkheid tot parkeren bij het WoonZorgCentrum (WZC) blijkt ruim voldoende. De parkeerplaatsen bij de LIDL worden toch nog vaak gebruikt door bezoekers van het WZC terwijl er voldoende parkeerruimte achter het gebouw is. Dit veroorzaakt overlast voor de klanten van de LIDL.

De verkeerskundige gaf onder andere aan dat de vluchtheuvels (tegenwoordig ‘eilanden’ genoemd) nu niet goed gesitueerd staan en te smal zijn. Overstekende fietsers hebben geen oriëntatiepunt,  wat het gebruiken van het kruispunt bemoeilijkt. Hij kwam met diverse mogelijkheden om deze situatie aanzienlijk te verbeteren. Met ruim voldoende opmerkingen vanuit het publiek wordt nu gewerkt aan het voorstel dat aan de deelraad gepresenteerd zal worden.

Weer een stap in de goede richting om deze kruising veiliger te maken.Reageren kan via [email protected] of via onze deelraadsleden.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.