Hondenbeleid, suggesties welkom !

Hondenbeleid: handhaving en regels

Op 8 januari is door de deelgemeente een informatieavond gehouden over het hondenbeleid. Circa 40 inwoners waren aanwezig. Vanwege het onderwerp was het te verwachten dat er stevige reacties van de inwoners zouden komen, en die waren er ook.

Hondenpoep; op de stoep, in speelplaatsen en groenstroken vlakbij woningen,  is een van de meest irritatie oproepende zaken, die inwoners over hun leefomgeving melden. GBR maakt zich dan ook al jaren sterk voor een degelijk hondenbeleid.

Hondenbeleid is echter niet alleen boetes uitdelen en hondenpoepzakjes gebruiken. Het gaat ook om losloopgebieden, extra prullenbakken, etc.

Hondenbezitters hebben in principe hun hond niet om daardoor overlast te veroorzaken. Zij houden van hun viervoeter en andersom.  Het is de kunst om een hondenbeleid op te stellen dat de overlast/irritaties (vooral hondenpoep) terugdringt en hondenbezitters toch voldoende ruimte geeft om prettig in Rozenburg te wandelen.

Het hondenbeleid wordt op 7 februari a.s. besproken in de commissie. Wanneer u suggesties heeft voor onze fractie horen wij dat graag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.