Rozenburg behoudt eigen gekozen bestuur !

GEBIEDSBESTUUR IN DE DEELGEMEENTEN, VANAF 2014 STADSKWARTIEREN

Op 20 december 2012 heeft de raad van Rotterdam een voorstel aangenomen voor een nieuw bestuursmodel vanaf maart 2014. Aanleiding hiertoe was de afschaffing van de deelgemeenten. Omdat het geheel overdag plaatsvond waren minder mensen aanwezig op de Coolsingel. Maar de vertegenwoordiging uit Rozenburg was er natuurlijk wel. Sommige mensen hebben ook via het internet meegekeken naar de live uitzending van de vergadering.

Slotsom is dat:

-alle deelgemeenten een eigen gekozen bestuur mogen hebben, daaruit zelf een voorzitter en vicevoorzitter mogen kiezen

-voor de buitengebieden Hoogvliet, Pernis, Hoek van Holland en Rozenburg een passende variant wordt gekozen, maatwerk wordt mogelijk met eigen uitvoerende bevoegdheden, een passend wijkbudget en een ambtelijk apparaat.

Wij kunnen dan ook best trots zijn. Mede dankzij onze inspanningen hebben we dit bereikt. Wat de inwoners hebben gevraagd bij de inwonerspeiling is gehonoreerd. Een extra plus is dat lokalo’s ook in het nieuwe bestuursmodel plaats hebben. GBR kan dus meedoen aan de verkiezingen 2014!

Het college van burgemeester en wethouders heeft nu de opdracht gekregen het bestuursmodel verder uit te werken. Paméla Blok is als deelgemeentevoorzitter op 21 december al aangeschoven in het overleg bij wethouder Kriens om de eerste aanzet hiertoe te geven. Wij wensen haar veel succes! 

De documenten (vooral de moties en amendementen) zijn te bekijken via deze link: http://rotterdam.raadsinformatie.nl/notucastLive/31378.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.