Rozenburg spreekt in op Coolsingel voor Rozenburgs Model

De Eerste Kamer zal waasrchijnlijk op korte termijn instemmen met de afschaffing van de deelgemeenten, in de gemeentewet zal daarvoor geen ruimte meer zijn.
Het verminderen van bestuurlijke drukte heet dat…..
De gemeenteraad van Rotterdam heeft besloten hier niet op te willen wachten en neemt op 20 december a.s. een besluit over de toekomstige vorm voor de deelgemeenten.
Rotterdam mag dat zelf beslissen, het instellen van deelgemeenten is een bevoegdheid van de gemeente zelf. Er wordt gekozen uit twee alternatieven, gebiedsbestuur in 14 stadsdelen of wijkparticipatie in 55 stadswijken, waarbij Rozenburg 1 wijk zou zijn.

De deelraad en het dagelijks bestuur van Rozenburg vinden unaniem dat geen van beide alternatieven past bij Rozenburg. Een steviger vorm van gebiedsbestuur, het Rozenburgs Model, zou een oplossing kunnen zijn. Dit zou betekenen een gebiedsbestuur met eigen bevoegdheden, eigen budget, een gekozen politiek gelegitimeerd bestuur binnen de mogelijkheden van art.83 van de gemeentewet (een zgn. bestuurscommissie).     (lees verder onder de foto)

Gesteund door een grote groep Rozenburgers en namens deelraad en dagelijks bestuur sprak deelgemeentevoorzitter Paméla Blok in bij de gemeenteraadscommissie van Rotterdam.  – klik hier voor de volledige tekst van de inspraak –  
Ook overhandigde zij burgemeester Aboutaleb als voorzitter van de gemeenteraad een pamflet met de uitleg van het Rozenburgse Model.
Na de inspraak bracht Sinterklaas een bezoek aan de commissiezaal en stelde de commissieleden een aantal kritische vragen over Rozenburg waarna hij de ontvangen reacties van de inwonerspeiling (ca. 4.200 reacties) op de grond uitstortte en voor de commissie achterliet.

We hopen dat de inspraak voldoende reden is voor de gemeenteraad om hun modellen bij te stellen.

lees ook dit artikel op dichtbij.nl :
http://www.dichtbij.nl/botlek/regionaal-nieuws/artikel/2556894/toekomst-deelgemeenten-rozenburg-en-hoogvliet.aspx

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.