Rozenburg gaat voor eigen deelgemeentemodel, wacht met invullen enquête !

Kiezen voor een Rotterdams bestuursmodel 1 of 2 ? Kiezen tussen wijkparticipatie (Rozenburg wordt een van de 55 wijken) of gebiedsbestuur (14 stadskwartieren met beperkt bestuur).

GBR vindt beide bestuursmodellen niet passen voor Rozenburg en voelt zich daarin gesteund door de eerder gehouden inwonerspeiling.

Onderstaand persbericht heeft in verschillende regionale kranten gestaan. Rozenburg gaat gezamenlijk als deelraad en dagelijks bestuur voor een Rozenburgs model.

Deze keuze wordt nu NIET door Rotterdam voorgelegd. De huis-aan-huis enquête verplicht te kiezen tussen bestuursmodel 1 en 2. Een optie om te gaan voor een ander model is er niet. Bovendien wordt met de enquête aan een grote doelgroep voorbij gegaan. Er kan alleen gestemd worden via internet… 

De deelraad vergadert 15 november a.s. openbaar over dit onderwerp. GBR adviseert te wachten met het invullen van de enquête tot de uitkomsten van die vergadering bekend zijn. De vragen kunnen tot 1 december worden ingevuld, er is nu geen noodzaak tot haast.

De deelraadvergadering is openbaar, u bent van harte welkom!

——————————————————————————————————

 

Persbericht deelgemeente van  vrijdag 2 november 2012

Rozenburg gaat voor een “Rozenburgs” model na 2014


Op dinsdag 16 oktober 2012 heeft de gemeenteraad van Rotterdam twee modellen gepresenteerd om de deelgemeenten te vervangen na maart 2014. De modellen zijn gebiedsbestuur met 14 gebieden en wijkparticipatie met 55 wijken.

Via de inwonerspeiling hebben Rozenburgers aangegeven een eigen bestuur te willen houden. De deelraad en het dagelijks bestuur stellen daarom een “Rozenburgs” model voor.


Wat doet Rotterdam om de twee modellen te toetsen?

1. Het Centrum voor Onderzoek en Statistiek houdt een enquête onder 3000 Rotterdammers waaronder 200 Rozenburgers.
2. Verenigingen en organisaties uit Rozenburg zijn aangeschreven om een mening te geven.
3. Na 8 november 2012 krijgen alle 500.000 Rotterdamse stemgerechtigden een enquête die via een unieke digitale code ingevuld kan worden.
4. Op 26 november 2012 vindt er een zogenoemd stadsgesprek plaats in Rozenburg over de twee Rotterdamse modellen.  Na een inhoudelijke inleiding volgt er een debat en discussie onder leiding van een dagvoorzitter.

Het gaat bij deze toetsingen uitsluitend om de twee door Rotterdam voorgestelde modellen, het Rozenburgs model is daarin niet meegenomen.


Wat kunt u van de deelgemeente Rozenburg verwachten?

De deelgemeente werkt momenteel het “Rozenburgs” model uit. De organisaties en verenigingen zijn aangeschreven om hen te vragen het “Rozenburgs” model eerst af te wachten voordat ze een reactie geven op de twee Rotterdamse modellen.
Voor de enquêtes geldt hetzelfde, wacht tot het “Rozenburgs” model is uitgewerkt en betrek dat in de reacties. Er komt nog gelegenheid voor inwoners om hun mening te geven over het “Rozenburgs” model.
Op 28 november spreken leden van de deelraad van Rozenburg zich uit tijdens de hoorzitting op het stadhuis in Rotterdam.
Op 1 december wordt het “Rozenburgs” model aan de Rotterdamse gemeenteraad aangeboden.

De beslissing
Op 20 december valt de beslissing over de toekomst van de deelgemeente Rozenburg tijdens de gemeenteraadsvergadering van Rotterdam.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.