bezuinigen

VVD en IPR op de reservebank bij begroting?

Oppositie op de reservebank bij bezuinigingsvoorstellen

Het kan niemand ontgaan dat iedereen moet bezuinigen, reorganiseren en efficiënter werken. Ook de deelgemeente Rozenburg ontkomt daar niet aan. Bezuinigingen zijn vanuit Rotterdam verdeeld over de deelgemeenten.

Een opgave die vanwege de economische recessie niet te vermijden is. Rozenburg dicht het begrotingsgat in 2013 met een greep uit de beschikbare reserve maar kan dit de daaropvolgende jaren niet meer doen. 

bezuinigen

Het dagelijks bestuur heeft een aantal bezuinigingsvoorstellen aan de raad voorgelegd maar de deelraad stelt de kaders. Zelfs met de nu voorgestelde bezuinigingen zal de meerjarenbegroting niet sluitend zijn.  Zo’n situatie vraagt om een daadkrachtig bestuur dat besluiten durft te nemen en de gevolgen daarvan onder ogen durft te zien. Daarom heeft Rotterdam ingestemd met een werkgroep die zich dit najaar zal buigen over de aanpak van de tekorten.

De oppositiepartijen VVD en IPR stellen dat zij tegen de voorgestelde bezuinigingen zijn maar komen niet met alternatieven. De VVD wil in de begrotingsraad met voorstellen komen.

 IPR geeft  bij monde van mevrouw De Sutter aan daar geen enkele energie in te willen steken. calimero  
IPR zei in de raadsvergadering van 11 oktober jongstleden dat zij niets in te brengen heeft tegenover een grote coalitie.

 

Gemeentebelangen heeft ervaring in de oppositierol en wij weten: oppositie voer je niet alleen door tégen te zijn.
Neem je verantwoordelijkheid als volksvertegenwoordiger, zeg waar je wél voor bent, dan ben je constructief bezig en krijgt ook de oppositierol meer inhoud en effect. Het gezamenlijk doel is uiteindelijk hetzelfde bij oppositie en coalitie: zaken goed regelen voor Rozenburg!


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.