Zwerfvuilknijpers – Melding open brug? – Wijkschouw

GBR actie zwerfvuilknijpers

Rozenburgers willen graag meewerken aan een schonere leefomgeving. Op de GBR actie om zwerfvuilknijpers uit te delen kwamen veel aanmeldingen. De fractie ontvangt nog steeds verzoeken van inwoners voor zwerfvuilknijpers.  Erik Nieuwenhuizen (GBR) heeft in de commissievergadering van 13 september gevraagd of deze succesvolle actie overgenomen kan worden door de deelgemeente. Portefeuillehouder Pamela Blok gaf enthousiast aan dat GBR daarvoor een initiatiefvoorstel op kan stellen. Zo’n voorstel heeft de meerderheid van de deelraad nodig om te slagen. GBR gaat aan het werk om dit initiatiefvoorstel op te stellen. 

————————————————————————————————————————————————————————————

GBR: waar blijft de signalering op de Volgerweg die aangeeft of de Calandbrug open staat of niet?

Inmiddels is het een jaar geleden dat de Verkeersonderneming tijdens een openbare bijeenkomst in Rozenburg beloofd heeft om een knipperlicht te realiseren bij de Volgerweg. Bestuurders die vanuit Rozenburg komen zien nu te laat dat de brug openstaat om een andere route te kunnen kiezen. De signalering bij de Volgerweg moet aangeven wanneer de Calandbrug open staat of niet.

Marjon McElligott gaf aan dat er nog steeds geen knipperlicht is; wanneer wordt deze gemaakte belofte nu eens waar gemaakt?

De portefeuillehouder gaf aan dat dit opnieuw vooruitgeschoven is vanwege uitvoeringsproblemen zoals stroomvoorziening en dergelijke. De fractie van GBR neemt hier geen genoegen mee. Gemeentebelangen vroeg de andere fracties of er een gezamenlijke brief verzonden kan worden aan de Verkeersonderneming.  Deze brief is noodzakelijk om: de onderneming aan hun belofte te herinneren, uitleg te vragen wat het oponthoud is en uiteraard het  verzoek de signalering snel te realiseren. Alle fracties konden dit voorstel van GBR ondersteunen zodat de brief spoedig verstuurd zal gaan worden.  Reageren kan onderaan de pagina
——————————————————————————————————————————————————————————-

Wijkschouw GBR

GBR heeft in het voorjaar inwoners bezocht die opmerkingen hadden over hun directe leefomgeving. De resultaten van  de wijkschouw zijn voor het zomerreces aan het dagelijks bestuur overhandigd. Alle klagers hebben wij indertijd ook gevraagd hun klacht te melden bij het meld-telefoonnummer 14010 zodat registratie kon plaatsvinden. Veel klachten zijn inmiddels opgelost, anderen zijn in overleg met bewoners in gang gezet. Er zijn helaas ook nog een klein aantal ingediende klachten waar nog geen vervolg op is gekomen en de betreffende klagers hebben ook geen tussenbericht ontvangen.  GBR heeft in de afgelopen commissie aangegeven de inzet tot oplossingen van de klachten te waarderen maar wil ook aandacht voor deze groep. Mocht u een klacht hebben ingediend waarop nog geen actie of tussenbericht is ontvangen dan kunt u ons dat (met het meldnummer) sturen aan GBR zodat deze verder behandeld kan worden. U kunt dit aangeven via:  [email protected] of via de fractieleden van Gemeentebelangen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.