Groenvisie voor Rozenburg-inwonersavond

Verslag bijeenkomst groenvisie maandag 3 september (door Marjon McElligott)

De vergaderruimte was prettig vol met politici en een behoorlijk aantal bewoners toen Arie Mol de bijeenkomst officieel opende. Na de opening werd een presentatie gehouden door Csaba Zsiros van Stadsontwikkeling Rotterdam.

Tijdens de presentatie kwamen veel aspecten van Rozenburgs groen aan de orde. Het groen in de wijken en het groen in het park rondom ons dorp werd besproken. Vooral de fruitbomen,oude bomen en Boulevard werden als ‘mooie aspecten’ van Rozenburg genoemd. Dhr Zsiros gaf daarbij zijn professionele mening en de keuzemogelijkheden (inbreng) die de Rozenburgers hebben. Uitgangspunt moet zijn dat het groen er beter uit gaat zien en beter te onderhouden valt zodat we meer kunnen genieten van het groen dat Rozenburg rijk is.  Natuurlijk moet dit realiseerbaar zijn voor een budget dat voor Rozenburg haalbaar is. De presentatie werd kort onderbroken door een wandeling waarbij meneer Zsiros uitleg gaf bij verschillende groenplekken.

In eerste instantie werd de wandeling wat ongeïnteresseerd gevolgd door de deelnemers maar al gauw brandde de discussies los onder de aanwezigen; hegje weg bij parkeerplaatsen?? En de overlast van koplampen van auto’s die in de woonkamer gaan schijnen? Te grote struiken?? Ach, toen het pas aangeplant was, was het prachtig. Alleen wat snoeien en het ziet er weer prima uit. Zo werd de wandeling toch steeds interessanter.  Bij terugkomst in het deelgemeentehuis werden de inwoners snel verdeeld in 2 werkgroepen (politici waren alleen toehoorders). Aan de hand van een aantal stellingen konden de aanwezigen hun inbreng geven. De reacties zijn gebundeld en worden verder uitgewerkt, politici benutten de informatie voor inbreng op 27 september a.s..

Veel mensen spraken de hoop uit dat het groen nu ook eens ècht aangepakt gaat worden. Het is per slot niet de eerste keer dat er groenplannen zijn gelanceerd. De kreten; gooi niet weg wat nog bruikbaar is en betrek ook de oude plannen in deze visie werden veel gehoord. Dat Rotterdam nog moet wennen aan het Rozenburgse bleek wel toen er wat ‘onhandig’ werd gereageerd op vrijwilligers die zelf de handen uit de mouwen willen steken.

Portefeuillehouder Arie Mol maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om te vertellen dat op dat gebied wel mogelijkheden zijn en kwam ook met voorbeelden. Mr Zsiros vergiste zich regelmatig in de straatnamen maar werd door een koor van inwoners op sympathieke wijze snel gecorrigeerd.

De deelraad zal op 27 september tijdens een extra commissie om advies worden gevraagd voor de verdere uitwerking van de Groenvisie.  Het is de bedoeling dat na deze eerste fase de wijken in de tweede fase apart uitgenodigd worden om mee te kunnen praten over het groen in hun eigen leefomgeving.

Een goede startbijeenkomst met een belofte om het vele groen van Rozenburg aan te pakken in samenspraak met de inwoners. Rozenburg bloeit!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.