Inwonerspeiling: 95% vóór behoud eigen bestuur

De inwonerspeiling wijst ondubbelzinnig uit, Rozenburgers willen zeggenschap houden over eigen bestuur! 
zie ook artikel op Rijnmond.nl: http://www.rijnmond.nl/nieuws/16-06-2012/rozenburg-wil-deelgemeente-blijven

Zaterdag 16 juni 2012- Uitkomst inwonersraadpleging deelgemeente Rozenburg

Vanwege de mogelijke opheffing van de deelgemeenten van Rotterdam heeft de deelgemeente Rozenburg een inwonersraadpleging gehouden.

Alle inwoners vanaf 16 jaar zijn schriftelijk benaderd om hun mening te geven. Door middel van een antwoordkaart verzamelde de deelgemeente alle reacties om hiermee een Rozenburgs advies aan de gemeenteraad van Rotterdam te geven. In totaal zijn bijna 10.300 inwoners aangeschreven. Er zijn veel reacties van Rozenburgers binnengekomen.

Op zaterdag 16 juni startte de telling van de ingestuurde antwoordkaarten. Deelraadsleden van alle partijen uit de deelraad van Rozenburg telden, sorteerden en categoriseerden de antwoordkaarten. De Rozenburgse inwoners maakten goed gebruik van de gelegenheid om suggesties aan te leveren. Deze suggesties worden in de aankomende weken uitgewerkt tot een document dat als bijlage dient van het Rozenburgs advies aan Rotterdam.

Uitkomst telling
De uitkomst van de telling is dat 40% van de Rozenburgers een reactie heeft gegeven via de antwoordkaart. Optie A, het behoud van de eigen identiteit en een gekozen bestuur, kreeg de meeste steun (3723 stemmen). Optie B, het bestuur vanuit Rotterdam, kreeg in totaal 229 stemmen. In percentages uitgedrukt koos 94% voor optie A, 5% voor optie B en 1% stemde blanco.

Vervolg
De uitkomst van de inwonerspeiling en het bijbehorende advies aan de gemeenteraad van Rotterdam wordt in de Rozenburgse deelraadsvergadering van 28 juni 2012 uitgebreid behandeld.

Overzicht categorieën telling

A

Categorie zonder suggesties

3255 stemmen

A+

Categorie met suggesties

468 stemmen


Zelfstandigheid

261


Zeggenschap eigen geld

38


Eigen bestuur

54


Verkeerde keuze vorig bestuur voor herindeling

31


Divers

84B

Categorie zonder suggesties

156 stemmen

B+

Categorie met suggesties

73 stemmen


(Behoud) voorzieningen

11


Bestuur

39


Peiling te laat

8


Financiën

8


Divers

7


Besluit
In het najaar van 2012 neemt de gemeenteraad van Rotterdam een besluit over de gewenste vorm van bestuur in de deelgemeenten na 2014.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.