Image

TOP 3 irritaties buitenruimte bekend

De Rozenburgse TOP 3 irritaties buitenruimte bekendgemaakt

GBR overhandigt de wijkschouwresultaten

Erik Nieuwenhuizen, deelraadslid van Gemeentebelangen heeft op 7 juni de wijkschouw resultaten overhandigd aan het dagelijks bestuur van Rozenburg en de irritatie top 3 bekend gemaakt.

Image 

Naar aanleiding van diverse klachten over de buitenruimte zijn de GBR-fractieleden op 14 april fietsend door Rozenburg gegaan om deze meldingen met eigen ogen te bekijken. Wat opviel was dat veel mensen niet alleen een klacht hadden maar ook zelf met oplossingen aankwamen om de situatie te verbeteren. Opmerkelijk was dat bijna niemand de klacht bij telefoonnummer 14010 had gemeld; het meldpunt voor buitenruimte!

Al gauw werd duidelijk dat zwerfvuil een nieuwkomer zou worden in de top 3. Aangezien een flink aantal mensen ons aangaf ook zelf willen helpen hun omgeving zwerfvuilvrij te willen houden, hebben wij als GBR besloten om zelf zwerfvuilknijpers te kopen en die aan de mensen uitgedeeld. Alle zwerfvuilknijpers zijn inmiddels verdeeld over het dorp.

Tijdens de GBR-kraam van 2 juni kwamen opnieuw vele meldingen binnen die wij ook verwerkt hebben in de wijkschouw. In totaal kwamen we uit op meer dan 90 meldingen die verwerkt zijn in het schouwboek 2012 van Rozenburg met de titel “aandacht voor buitenruimte”.

Bij de mededelingen in de commissie van 7 juni heeft Erik Nieuwenhuizen het schouwboek overhandigd aan het dagelijks bestuur waarbij zij de opdracht hebben gekregen om de klachten te volgen, bij te sturen indien nodig en gezamenlijk met de burgers het nodige te doen om tot oplossingen te komen.

De top 3 is geworden:

  1. Openbaar groen. (vooral coördinatie, onderhoud en controle komen veel in de meldingen voor. Dit is vooral een taak voor de Rotterdamse dienst Gemeentewerken, een taak die beter uitgevoerd kan worden)
  2. Zwerfvuil (een lastige irritatie want dit heeft vooral te maken met mensen die het blijkbaar geen probleem vinden hun troep op straat te gooien. Wel hebben we gemerkt dat bij slecht onderhoud het meeste zwerfvuil te vinden is. Een schone omgeving nodigt blijkbaar minder uit om rotzooi neer te gooien)
  3. Handhaving (de meldingen variëren van vrachtwagenoverlast, autowrakken, scooters en fietsen op paden waar zij niet thuis horen, handhaving op hondenpoep tot een enkele klacht over hangjongeren.)

GBR heeft het vertrouwen in het dagelijks bestuur uitgesproken en gaat ervan uit dat door middel van het 14010 meldsysteem de klachten goed in de gaten gehouden zullen worden. De fractie van Gemeentebelangen gaat ervan uit dat binnen een korte tijd wij een mooier, schoner en nog veiliger Rozenburg zullen hebben.

De wijkschouw is hiermee afgerond maar wanneer u nog een klacht heeft die u graag bij ons wilt melden kan dit uiteraard altijd. Gemeentebelangen is niet alleen tijdens verkiezingstijd actief. U kunt ons bereiken via [email protected] of telefonisch (zie bij fractie /wie is wie).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.