Artikel 42 vragen van GBR n.a.v. bezoek aan weth.Kriens

Vrijdag, 16 maart jongstleden, was de deelraad op werkbezoek in het Rotterdamse stadhuis en bij wethouder Kriens. De fractie van Gemeentebelangen heeft toen diverse zaken aan de orde gesteld en wethouder Kriens heeft een aantal toezeggingen gedaan. Helaas hebben wij sindsdien niets meer vernomen. GBR heeft daarom besloten schriftelijke vragen in te dienen bij het dagelijks bestuur van de deelgemeente:

Schriftelijke vragen d.d. 23 mei 2012 conform artikel 42 van het reglement van orde van de deelraad van Rozenburg betreffende toezeggingen van wethouder Kriens

Vrijdag, 16 maart jongstleden, was de deelraad op werkbezoek in het Rotterdamse stadhuis en bij wethouder Kriens. De fractie van Gemeentebelangen heeft toen diverse zaken aan de orde gesteld. Wij willen antwoorden/terugkoppeling ontvangen vanuit Rotterdam over de door ons gestelde vragen:

 

  1. Wanneer is er uitsluitsel over het CEBEON onderzoek? Wethouder Kriens heeft de aanwezige deelraadsleden en dagelijks bestuur aangegeven te proberen om voor de zomervakantie hierover duidelijkheid te geven.

 

  1. Rozenburgers, ook met een minimum inkomen moeten voor veel zaken rond werk en inkomen naar Rotterdam. Waarom kan dit niet gewoon via het stadskantoor? Dat scheelt geld en tijd voor onze inwoners. Wethouder Kriens zou dit met haar collega wethouder Florijn bespreken.

 

  1. De (on-)bereikbaarheid van Rozenburg naar Rotterdam (en terug) is aan de orde geweest, met name rond uitgaanstijden. Hierbij is ook het schrappen van buslijn 89 naar Schiedam opnieuw gemeld. Wat kan Rotterdam in dit verhaal voor Rozenburg betekenen? Wethouder Kriens had de vraag genoteerd en zou deze doorspelen aan wethouder Baljeu.

 

  1. Amateursport in Rozenburg staat op hoog niveau maar heeft niet alle faciliteiten die noodzakelijk zijn; zoals bv. een officieel wedstrijdbad voor topzwemmers of een valkuil die nodig is voor moeilijke turnoefeningen. Rotterdam heeft die faciliteiten wel maar Rozenburg moet extra betalen om onze verenigingen daarvan gebruik te laten maken.  Kan dit anders geregeld worden? Wethouder Kriens zou dit uitzoeken.

 

Fractie van Gemeentebelangen Rozenburg

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.