Stand van zaken Veerdienst Rozenburg

Dienstverlening veerdienst Rozenburg onder de maat, Gedeputeerde stelt hardere maatregelen voor.

In de aankomende Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 mei a.s. staat bij de stukken ter kennisname een brief van Gedeputeerde mw I. De Bondt aan de Statencommissieleden.
Sinds 5 april 2012 is de spitsdienst van de veerdienst Maassluis-Rozenburg wegens een technisch defect opnieuw uit de vaart. Aangezien de spitsdienst in 2011 ook al 4 maanden niet heeft kunnen plaatsvinden stelt de Gedeputeerde nu de volgende maatregelen voor:

–          Connexxion Water zal geïnformeerd worden over de intentie die de provincie heeft om een boete op te leggen vanwege het niet uitvoeren van de vervoersplicht.

–          De Provincie zal een onafhankelijk maritiem expert onderzoek laten uitvoeren naar de technische staat van beide schepen alsmede de kwaliteit van het onderhoud door Connexxion Water.

–          Na deze uitkomsten wordt Connexxion Water verzocht om in overleg te treden met de opdrachtgever  en de oervergemeenten (Maassluis  en Rozenburg/Rotterdam) over de uitvoering van de vervoersovereenkomst.

–          Naar aanleiding van het overleg zal de provincie nagaan of ingrijpen in de vervoersovereenkomst mogelijk en noodzakelijk is.

–          De uitkomst van het onderzoek zal zwaar meegewogen worden in de vervolgstappen.

Gemeentebelangen Rozenburg heeft namens de deelraad van Rozenburg een aantal keer eerder aandacht gevraagd bij de provincie vanwege de steeds vaker voorkomende uitval van de pont en de gebrekkige dienstverlening. In november 2011 bleek dat alle Statenfracties het erover eens waren dat deze situatie met het veer opgelost moet worden. Een aantal maatregelen zijn toen al door Gedeputeerde mw De Bondt voorgesteld en worden uitgevoerd.
Marjon McElligott (GBR) hoopt dat de maatregelen die nu voorgesteld worden tot een structurele oplossing zullen leiden. Het kan nog jaren duren voordat een tunnelvariant oplossing kan bieden aan een betere ontsluiting van Rozenburg, daar kan niet op gewacht worden.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.