0 - logo gbr

Wijkschouw GBR- veel reacties

0 - logo gbr      
       Wijkschouw in Rozenburg:  Veel reacties ! 

Zaterdag 14 april heeft Gemeentebelangen een wijkschouw in Rozenburg gehouden. Tijdens de wijkschouw gingen de raadsleden langs bij inwoners die een klacht hadden gestuurd. De indieners waren op deze manier in de gelegenheid om een praatje te maken met GBR en de melding te verduidelijken. We hebben veel gezien en vernomen van de klachtindieners.Wensen en knelpunten zijn verzameld en worden vervolgens doorgespeeld aan het dagelijks bestuur.

Bijna alle indieners zijn bezocht.
Helaas ging dit bij een adres mis. Wij werken eraan om toch ook deze indieners alsnog te bezoeken zodat ook zij op de juiste wijze hun toelichting kunnen geven over de door hun ingediende klacht..

De Rozenburgse irritatie top 3 is momenteel als volgt:
      1. Hondenpoep
      2. Slecht onderhoud openbaar groen
      3. Zwerfafval

Daarnaast zijn er nog de nodige klachten ontvangen die behoorlijk hardnekkig blijken te zijn zoals: overlast vrachtwagens in dorp, overlast water bij regen, slechte/kapotte bestrating, scooters op plaatsen waar ze niet horen e.d.

Klagers denken mee over oplossingen.
Zeer positief was dat veel indieners zelf willen meewerken om te helpen met oplossingen zoeken of zelf de handen uit de mouwen willen steken! Ook deze voornemens zullen we zeker meedelen aan het dagelijks bestuur.

Meldpunt buitenruimte tel: 14010 nog te weinig benut.
De fractie heeft gemerkt dat er te weinig mensen zijn die hun klacht daadwerkelijk melden bij het ‘meldpunt buitenruimte’.  Wij verzoeken mensen met klachten dit wel bij dit meldpunt aan te melden. De indiener ontvangt dan een ontvangstbevestiging met een nummer van de melding. Aan de hand van dit nummer is de klacht, wanneer niet alles naar wens verloopt, makkelijker traceerbaar.
Oude klachten vanuit zelfstandig Rozenburg zijnnog niet allemaal overgeheveld naar het ‘Rotterdamse systeem’. Ook dan is het belangrijk, wanneer de klacht nog steeds bestaat, via het meldpunt een nieuw meldnummer te regelen.

Schouw krijgt een vervolg:
De hoeveelheid reacties die de oproep in de kranten teweegbracht was meer dan in het korte tijdsbestek aan de orde kon komen. De fractie wil dan ook het thema wijkschouw bij de volgende GBR-kraam in de maand mei voortzetten. De precieze datum zal in de Schakel gepubliceerd worden. Op verzoek komen we bij u langs.


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.