Futureland en 9000 jaar terug in de tijd

Tja,  pensioen…. en dan ? :  een  ‘bruggetje’ naar Futureland 25 februari 2012 (door Ron de Goeij)

Als 65-jarige en sinds kort gepensioneerd heb ik eindelijk tijd om het e.e.a. overdag te doen, terwijl ik het vroeger in de avond moest doen na het werk. Zo ben ik dus aan het opruimen geslagen, want wie veel info verzamelt krijgt ook veel dozen met allerlei knipsels,boeken en andere zaken. Nu denk je „ ik wist niet dat ik dat had uitgeknipt of bewaard“ en dan bedenk je of ik gooi het weg danwel ik schrijf er iets over.

In dit geval was het een artikel in de „Telegraaf“  over de Mammoetjacht op de Noordzee van zaterdag 16 juni 2001. Het artikel verhaalt over Dick Mol die regelmatig met een vissersboot mee de Noordzee op gaat en dan gaat vissen naar allerlei zaken als botten van de Mammoet, Oer-ossen, andere dieren en mensen die toen, circa 8 tot 10-duizend jaar geleden daar rondliepen, vlogen en kropen.  Dick Mol is specialist in dit soort zaken en is in binnen-en buitenland bekend voor en door zijn kennis op dit gebied.

Het artikel uit 2001 laat lezen dat er ongelofelijk veel vondsten zijn gedaan in de loop der tijd en is tevens een aanzet naar zaterdag 25 Februari wanneer in FUTURELAND verschillende lezingen worden gehouden aangaande de vondsten bij de aanleg van Maasvlakte 2 in de bodem. Om enkele vondsten te noemen: allerlei botjes, kaakjes, tandjes  o.a. van muizen, ook verbrand botmateriaal, visresten, noten, pitten, bot met geslepen randen en kleine vuurstenen-afslagen van 3 a 4 cm groot. Kortom alles zeer interessant.  Beleef samen of met de kinderen deze speciale dag in Futureland en bedenk waar straks de schepen aanmeren er reeds meer gebeurd is zo´n 9000 jaar terug. Zaterdag 25 Februari. Tevoren Inschrijven is misschien wel verstandig, indien mogelijk. Zoniet dan zeker op tijd aldaar zijn.  Zie evt. ook de website van http://www.maasvlakte2.com/nl/futureland

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.