GBR vraagt aanpassing kruispunt bij ‘Blankenburg’

Kruising bij WoonZorgCentrum  ‘Blankenburg’ niet optimaal voor minder-validen.

In de commissie van Sociale Zaken van 22 november 2011 heeft raadslid Wim van Hulten aandacht gevraagd voor het kruispunt bij het nieuwe WoonZorgCentrum ‘Blankenburg’. 

Sinds de komst van het WoonZorgCentrum (WZC) (op de foto hieronder nog met het Woonzorgcentrum in aanbouw) maken beduidend meer mindervaliden gebruik van het kruispunt Laan van Nieuw Blankenburg/Tienmorgenseweg. Deze mensen moeten oversteekplaats gebruiken die twee drukke 50 km zones kruist.

Bij het WZC blijkt daarnaast dat er niet voldoende ruimte is om te laden en lossen wat problemen oplevert wanneer taxibusjes mensen komen halen of brengen. Het terrein rond WZC Blankenburg is nog niet helemaal gereed. De fractie van Gemeentebelangen vindt het daarom juist nu een goed moment om de situatie aan te passen aan de ervaringen van de realiteit en heeft het dagelijks bestuur hierop schriftelijk geattendeerd.

 Als mogelijke oplossing denkt Wim van Hulten aan een verbreding van de middenvluchtheuvel op de Tienmorgenseweg. Wanneer één van de openbare invalidenparkeerplaatsen tevens benut zou kunnen worden voor taxivervoer zou het in- en uitstappen midden op de weg (dat nu regelmatig gebeurt) niet meer aan de orde zijn. De fractie van GBR heeft vertrouwen dat het Dagelijks Bestuur oplossingen zal gaan zoeken om de verkeerssituatie rondom het WZC ‘Blankenburg’ te verbeteren.

klik hier voor de brief aan de dagelijks bestuurders met onderaan de brief de foto’s van de situatie ter plekke.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.