Pont : Provincie heeft meer tijd nodig

Provincie heeft meer tijd nodig om de veerdienst Maassluis-Rozenburg te agenderen.  

Op 11 januari a.s. zouden de perikelen rond de pont besproken gaan worden in de Provinciale Staten commissie Verkeer en Milieu. Dit naar aanleiding van het spreekrecht waar Marjon McElligott namens de deelraad in november jl. gebruik van heeft gemaakt.

Gedeputeerde mevrouw De Bondt heeft in november toegezegd schriftelijk te reageren op de inspraak van Rozenburg. In de reactie worden feiten op papier gezet en een mogelijke oplossing voor het probleem. Ook de vraag over vervoer van gevaarlijke stoffen op de pont zal worden beantwoord. De Statencommissie heeft aangegeven het onderwerp in januari te willen agenderen. Met feitelijke gegevens kan de situatie rond de veerdienst op de Waterweg dan beter inhoudelijk worden besproken.

De Statengriffie heeft donderdag 5 januari laten weten dat het college van Gedeputeerde Staten de beloofde reactie nog niet gereed heeft en dat daarom het onderwerp niet op de commissieagenda voor 11 januari staat.

De volgende vergadering zal zijn op 1 februari. De griffie hoopt dan over een reactie van Gedeputeerde Staten te beschikken, zodat het onderwerp dan wel geagendeerd kan worden. Marjon McElligott zal dan opnieuw van het spreekrecht gebruik maken om de zaken die de deelgemeenteraad Rozenburg van belang vindt, naar voren te brengen.

In de tussentijd kunnen mensen opmerkingen over de veerdienst (die meegenomen kunnen worden naar de provincie) mailen naar [email protected]

Ook de deelgemeente verzamelt reacties of ervaringen via het mailadres: [email protected] . Vermeld u dan wel als onderwerp : Pontperikelen.
Wilt u liever schriftelijk reageren dan kan dat ook. Richt uw brief aan Mw. P. Blok en lever hem in bij het deelgemeentehuis.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.