Onderzoek geseponeerd

Het voormalige bestuur van de deelgemeente liet, meteen na aantreden in april 2010, een onderzoek starten naar de integriteit van Lenneke van der Meer als wethouder
van Rozenburg en (tijdelijk) bestuurder van de deelgemeente. Het onderzoek is geseponeerd omdat het Openbaar Ministerie andere prioriteiten stelt en te weinig aanknopingspunten vindt om een verder onderzoek in te stellen naar haar functioneren. Vervolging blijft uit, alhoewel het nòg beter zou zijn geweest als het onderzoek positief afgesloten had kunnen worden.

Lenneke heeft zich als GBR-wethouder jaren ingezet voor Rozenburg en haar inwoners. De toenmalige oppositiepartijen, die een motie aannamen waarmee de herindeling een feit werd, bedankten ervoor om zelf de taak op zich te nemen om Rozenburg te begeleiden naar de status van deelgemeente.

In een minderheidscoalitie van Gemeentebelangen en CDA (én met instemming van de GBR-achterban) heeft Lenneke niet alleen veel voor Rozenburg kunnen bereiken maar ook de herindeling mede begeleid. In een kort tijdsbestek is onder andere het hoofdlijnenakkoord met daarin de regeling voor het IFR-luik (waarin het spaargeld van Rozenburg behouden kon blijven) tot stand gekomen. In plaats van wachtgeld op te eisen, een regeling waar wethouders recht op hebben, heeft zij na beëindiging van haar ambtsperiode een baan gevonden.

Gemeentebelangen is blij dat aan dit onderzoek een einde is gekomen, onderstaand een bericht dat in het AD verscheen en waarin Lenneke een reactie geeft.

Fractie en bestuur van GBR 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.