Zorgwoningen Elzenlaan fase verder

Bestemmingsplan voor psychogeriatrische zorgvoorziening Elzenlaan vastgesteld

Het bestemmingsplan voor een woonvoorziening aan de Elzenlaan – voor ouderen met een psychische aandoening -is door de deelraad vastgesteld. Bewoners die specifieke zorg nodig hebben, die niet geboden kan worden in het woonzorgcentrum Blankenburg, kunnen straks ook een plaats krijgen zonder dat zij Rozenburg hoeven te verlaten. Een verademing, ook voor familie en mantelzorgers die op deze wijze hun contacten makkelijker kunnen onderhouden.

De zienswijzen van omwonenden zijn zo goed mogelijk meegenomen in deze voorstellen. Dat neemt niet weg dat de bewoners die tegenover de geplande nieuwbouw wonen een wijziging krijgen op hun huidige uitzicht, van 1 bouwlaag naar 2 bouwlagen. Marjon McElligott (GBR) complimenteerde de omwonenden dat zij het nut en noodzaak van deze voorziening inzien en op een vooral constructieve manier hun ideeën en bezwaren hebben geuit.

Portefeuillehouder Paméla Blok verzekerde nogmaals dat de goothoogte van het gebouw niet boven de 7 meter uit zal komen. De voorzieningen die op het dak moeten worden geplaatst  worden afgeschermd onder een schuin dak dat niet hoger dan 10 meter mag worden. De toezegging dat de bewoners mee mogen praten bij de uiteindelijke bouwplannen geeft hen nog wat extra zekerheid.

Unaniem werd het voorstel goedgekeurd door de raad. Wanneer dit gebouw er staat is Rozenburg weer een bijzondere zorginstelling rijker. We zijn blij dat dit mogelijk wordt, kleinschalig en op de maat van Rozenburg.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.