Molenveld en kooi

Het Molenveld (door Wim van Hulten)

Wat doen we met het Molenveld. Voor GBR altijd een belangrijk stukje Rozenburg. Wat voor de een het behoud van evenemententerrein is, is voor de ander een stukje cultuur van vroeger. Er zijn ook mensen die het koud laat wat er mee gebeurt en mensen die het zonde vinden dat de meeste tijd het veld er ongebruikt bij ligt. Iedereen heeft daar een mening over van wat vinden en wat doen we er mee. Het lijkt het groene hart van Zuid-Holland wel, velen vinden het behoud hiervan belangrijk en elke keer gaat er wat vanaf. Als niet op korte termijn de status van het Groene Hart geregeld wordt blijft er niets van over, zo ook het Molenveld. Een groot deel is al ingenomen door het gemeentehuis en een klein stukje door de permanente bebouwing van de patattent. Een park met een jongerencentrum haalde het niet, zo ook de tijdelijke noodschool voor de Rank, maar nu komt er misschien een trapveldje. De eerste plannen hiervoor die een grote impact zouden hebben, hebben het niet gehaald. Nu staat een trapveldje in het uiterste hoekje naast het gemeentehuis op de agenda.

De meningen zijn verdeeld, kies je voor een aantal jongeren die daar graag gaan voetballen of voor een groep die van mening is ‘laat het zoals het is’. Twee mensen in de deelraad opperden een referendum, dat lijkt mij wat zwaarwegend maar het geeft wel aan hoe belangrijk voor verschillende  mensen het Molenveld is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.