Verslag inspraak bij Provincie over PONT

Op woendag 23 november heeft de fractie van Gemeentebelangen namens de gehele Rozenburgse deelraad gebruik gemaakt van het spreekrecht in het provinciehuis.
(voor het betoog klik hier)
(live in beeld, plaats schuifbalkje op 0.44.18  : http://player.companywebcast.com/provinciezh/20111123_1/nl/Player )

Op uitnodiging van de voorzitter van de commissie de heer De Vree (PVV) is dit mogelijk geworden. De schriftelijke vragen van Lies van Aelst (SP) en de brieven van Rozenburg en Maassluis over de pont hebben blijkbaar toch de aandacht getrokken van de fracties in de provincie.

pb230379               pb230380 

Alle Statenfracties hebben gereageerd op de inspraak en het komt als bespreekpunt  terug op de agenda van de commissie op 11 januari 2012. Er zijn veel vragen gesteld die dan ook besproken zullen gaan worden. Ook de vragen uit ons betoog zullen daarbij betrokken worden. Unaniem waren de Statenfracties het er over eens dat er nu iets moet gebeuren en niet alleen maar gepraat moet worden.

Gedeputeerde mw De Bondt was de commotie over het veer ook “zat”, zoals zij zelf verwoordde. Zij is in gesprek met Connexxion Water over boete of compensatie en staat niet achter een tariefsverhoging. Helaas heeft Maassluis de tariefsverhoging al akkoord bevonden. Rotterdam was tegen tariefsverhoging en werd daarin ondersteund door Rozenburg. De gesprekken gaan nog voort, de uitkomst is nu nog niet duidelijk.

In het kader van veiligheid wordt in regioverband de ‘nooduitgang’ van Rozenburg (Waterweg) opnieuw bekeken. Ook daar wordt volgende keer op terug gekomen.

Rozenburg is 11 januari uitgenodigd om weer te komen en indien gewenst in te spreken bij de commissie Verkeer en Milieu.

Via onderstaande link kan je het spreekrecht bij de Provincie over het veer bekijken en beluisteren. http://player.companywebcast.com/provinciezh/20111123_1/nl/Player

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.