Column: Ongewenste Isolatie – (van Rozenburg)

Onderstaande column van Anne-Rose Hermer uit de Echo van 9 november 2011 verwoordt prima de mening van GBR .
Bron Echo 9 november 2011
Ongewenste isolatie
Door Anne Rose

Stel je voor dat de Erasmusbrug en de Willemsbrug allebei worden afgesloten en de metro ook niet rijdt. Dan heb je de poppen aan het dansen op een manier die je zelfs bij So you think you can dance niet voorbij ziet komen. Terecht, want er zouden heel wat mensen in problemen komen. Toch dreigt er voor een Rotterdamse deelgemeente hetzelfde probleem.

Wel eens met openbaar vervoer naar Rozenburg gegaan? Eerst met de trein of bus naar Maassluis West en vervolgens een slordig kwartiertje lopen naar de onmisbare pont die voetgangers en automobilisten binnen vijf minuten naar Rozenburg brengt.

Na een treinreisje, een wandelingetje en een leuk boottochtje ben je weer in Rotterdam. Het is immers een Rotterdamse deelgemeente, en eentje in nood. De huidige pontsituatie is pijnlijk. Eén pont ligt al een maand in het botenhospitaal en de andere pont vertoont ook gebreken. Auto’s moeten achteruit de pont oprijden. De ‘heen en weer boot’ vaart minder vaak en de spitsregeling is foetsie. Als deze gammele pont het óók begeeft en vervanging uitblijft, dan krijgen de Rozenburgers  te maken met ongewenste isolatie.

De SP heeft vragen gesteld over de veiligheid van de Rozenburgers. Ze wonen vlakbij het walhalla van de chemische industrie, dus bij een ramp moeten mensen probleemloos geëvacueerd kunnen worden.

Heel fijn dat de SP zich hier druk over maakt, maar waar blijft de rest? Hoe moet dat straks als minister Donner zijn zin krijgt en de deelgemeenten worden opgeheven?

Hopelijk krijgen de Rozenburgers een wijkraad met leden die hotline met het Rotterdamse stadhuis hebben. Eerst je stad moeten opheffen en kort daarna als deelgemeente moeten verdwijnen, dat gaat wel erg ver.

Of zullen we deze deelgemeente stiekem houden?  De verleiding én de motivatie zijn aanwezig.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.