Onacceptabele situatie Veer Rozenburg-Maassluis

Chaotische taferelen bij veerdienst Maassluis-Rozenburg, tariefsverhoging gepland.

De fractie van Gemeentebelangen heeft schoon genoeg van de chaotische taferelen die bijna structureel dit jaar bij de pont plaatsvinden. Door technische mankementen is de veerdienst vele maanden niet optimaal geweest. De gebruikers en abonnementhouders van het veer zijn de dupe. De veerdiensttarieven gaan zeer waarschijnlijk per 1 januari a.s. weer procentueel omhoog. GBR vindt dat onacceptabel!

Tijdens de raadvergadering van 3 november jl heeft Marjon McElligott gevraagd naar de stand van zaken aangaande de pont. Gebruikers van de veerdienst en nieuwslezers zijn inmiddels op de hoogte van de chaotische taferelen die zich bij het veer voordoen. Eén van de spitsponten is door een defect al een maand kapot en de andere was onlangs ook defect waardoor auto’s achteruit het pontje op moesten rijden.
Gebruikers en abonnementhouders kunnen al tijden niet optimaal gebruik maken van het veer, oplaadautomaten zijn kapot. De geplande vaartijden kunnen niet worden uitgevoerd door Connexxion Water. De abonnementhouders betalen echter wel het volledige maandtarief. Het is onduidelijk of de tweede veerpont eind november weer zal gaan varen. In het ‘gunstigste geval ‘ zou dit zo kunnen zijn. Wij hopen van harte dat dit gaat lukken!

De druk op de tweede pont is enorm hoog omdat dit nu de enige verbinding is tussen Maasluis en Rozenburg. GBR vindt dat de portefeuillehouder Paméla Blok alles in het werk heeft gesteld om de problemen aan te kaarten bij Provincie, Rijkswaterstaat, Verkeersonderneming, Stadsregio, gemeente Maassluis, etc.  Connexxion Water is geen gesprekspartner aangezien de provincie hun opdrachtgever is.  De SP fractie uit Rotterdam heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Rotterdam en RTV-Rijnmond heeft een ‘special’ gemaakt over de onaanvaardbare situatie. Ook in het kader van Veiligheid is extra druk uitgeoefend want de pont maakt bij calamiteiten deel uit van het Veiligheidsregime rond Rozenburg.

De fractie van Gemeentebelangen is blij met alle inspanningen die gedaan zijn maar is ontevreden dat deze enorme druk noodzakelijk blijkt om de instanties die daar verantwoordelijk voor zijn in beweging te krijgen.

De veerdiensttarieven gaan zeer waarschijnlijk per 1 januari a.s. weer procentueel omhoog. Marjon McElligott heeft gevraagd of hier wat aan te doen valt. In plaats van tariefsverhoging zou compensatie beter op zijn plaats zijn, vindt de fractie van Gemeentebelangen. De deelraadvoorzitter mw.  Blok gaf aan dat zij hier nu nog geen uitspraak over kon doen maar dat ook zij deze mening is toegedaan.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.