Overlast truckers rondom Rozenburg onder de loep

Overlast van ‘kamperende’ vrachtwagenchauffeurs bij Calandbrug

Verschillende mensen hebben bij Gemeentebelangen aangegeven hinder te ondervinden wanneer zij langs de truckers fietsen die bij de Calandbrug geparkeerd staan. Aan de gemelde klachten lijkt niets te worden gedaan. Reden voor Erik Nieuwenhuizen, raadslid GBR, om hier vragen over te stellen tijdens het vragenhalfuur voorafgaand aan de raadvergadering van 3 november jl.

Nabij de Calandbrug (na de oversteek Volgerweg) wordt geparkeerd, bijna gekampeerd, door chauffeurs met hun vrachtwagens. Deze chauffeurs staan te wachten op vrachten, soms wel een paar dagen. Dit is ook het fietspad van Rozenburg naar Brielle waar veel fietsers, vooral scholieren, dagelijks gebruik van maken. Hier zijn geen voorzieningen voor de chauffeurs dus wordt er door de truckers in het openbaar geürineerd, gebarbecued en alcoholische dranken genuttigd. De rommel wordt lang niet altijd opgeruimd. Jongeren, vaak scholieren, worden bovendien regelmatig lastig gevallen door truckers die seksistische uitingen/opmerkingen maken. De fietsers hebben geen andere mogelijkheid dan hierlangs te fietsen.

Dit gebied behoort niet aan Rozenburg maar aan het Havenbedrijf. Er zijn plannen om langs de A15 gebieden te maken waar deze truckers met bijbehorende voorzieningen kunnen gaan parkeren. Zover is het echter nog niet. Omdat de truckers geen alternatief hebben benutten ze nu deze parkeerplaats bij de Calandbrug. Op zich geen probleem om dit enige tijd te gedogen, vindt Gemeentebelangen Rozenburg, zolang zij maar geen overlast veroorzaken. Helaas is dit nu wel het geval.

Erik Nieuwenhuizen vroeg het dagelijks bestuur welke acties genomen zijn op de klachten die inwoners hierover hebben ingediend. De portefeuillehouder Pamela Blok gaat het uitzoeken met het Havenbedrijf en verwacht dat zij in de volgende commissievergadering hier meer duidelijkheid over kan geven. Alhoewel het probleem zich buiten Rozenburg afspeelt, erkent de deelraadvoorzitter het probleem en gaat zij er mee aan de slag. Ondertussen kunnen inwoners bij de servicebalie in het gemeentehuis hun klachten hierover blijven indienen zodat deze geregistreerd en achterhaald kunnen worden, zo meldt Paméla Blok

Erik Nieuwenhuizen maakte gelijk van de gelegenheid gebruik door te vragen hoe gehandhaafd wordt tegen vrachtwagens die elders voor langere tijd geparkeerd staan; zoals bijvoorbeeld bij VV Rozenburg en op de Boulevard. Ook dit wordt uitgezocht en mochten er mee locaties zijn (buiten de toegestane locatie Welgelegen), dan kan dit bij ons worden doorgegeven.

De fractie van Gemeentebelangen wil dat de situatie rondom de het parkeren van vrachtwagens beheersbaar wordt zonder dat het overlast geeft.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.