Lokale partijen gezamenlijk in nieuwe partij


Om de lokale belangen na 2014 nóg beter te kunnen behartigen is onlangs een samenwerkingsverband ontstaan tussen lokale partijen in drie deelgemeenten. Gemeentebelangen Rozenburg heeft samen met Nieuw Hoogvliet en Hoekse Zaken deze stap genomen en zij hebben daartoe gezamenlijk een partij opgericht: Regionaal Lokaal. De partijen blijven tot 2014 onder eigen naam en verantwoordelijkheid actief in ‘hun’ deelgemeenten maar willen met hun nieuwe partij vanaf 2014 een plek in de gemeenteraad van Rotterdam verwerven en daarmee directe inloed bewerkstelligen. Lees hieronder het persbericht van Regionaal Lokaal.

klik hier voor de publicatie in De Echo van 1 november
——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
PERSBERICHT                                                                                                                          
Rotterdam, 28 oktober 2011

De minister van Binnenlandse Zaken wil de deelgemeenten in Amsterdam en Rotterdam in 2014 opheffen. Met het ingediende wetsvoorstel wil hij een einde maken aan de mogelijkheid voor gemeentebesturen om deelgemeenten in te stellen. Drie lokale partijen in het Rijnmondgebied gaan dat niet afwachten. Zij willen de stemmen van de lokale kiezer en de bewoners in hun deelgemeentes niet verloren laten gaan.

Een aantal lokale partijen in de deelgemeenten  Hoek van Holland, Hoogvliet en Rozenburg hebben het initiatief genomen om de krachten te bundelen.  Deze partijen zijn: Gemeentebelangen Rozenburg, Hoekse Zaken en Nieuw Hoogvliet. Hun onafhankelijke politieke rol in de deelgemeenten willen zij  uitbouwen naar democratische vertegenwoordiging in de gemeentepolitiek van Rotterdam .

Rotterdam bepaalt grotendeels wat er in de deelgemeenten gebeurt, met of zonder deelraad.  Dat kan anders vinden de lokale partijen.  Zij nemen alle Rotterdamse inwoners serieus en willen hun bijdrage en inzet benutten vanuit de lokale belangen.  Hoewel één gemeente, Rotterdam blijft een  “een stad van dorpen” denkend vanuit  hun eigen identiteit.  De inwoners daarvan  weten zelf heel goed wat zij willen en nodig hebben in aanvulling op de plannen die op de Coolsingel worden bedacht.  Met  deze bundeling van  lokale partijen willen de partijen direct invloed verkrijgen en meebeslissen  over wat er voor hun inwoners in het stadhuis wordt besloten.

Daarom hebben zij  een nieuwe partij opgericht die gaat meedoen aan de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Een partij die de lokale belangen in wat nu nog de deelgemeenten zijn, blijvend  kan vertegenwoordigen.

De naam van deze nieuwe partij is:    REGIONAAL LOKAAL

Met goedkeuring van de leden van de drie bestaande partijen is de partij onlangs opgericht. Een nieuw logo wordt ontworpen, er komt een verkiezingsprogramma  en er wordt gewerkt aan ledenwerving, publiciteit en kadervorming. Lokale vertegenwoordigers uit alle deelgemeenten zijn van harte welkom om zich aan te sluiten.
 

Gemeentebelangen Rozenburg                               Hoekse Zaken                                  Nieuw Hoogvliet

Marjon McElligott                                                       Joop Heppe                                       Jan Koopmans

informatie over Hoekse Zaken en Nieuw Hoogvliet:  www.hoeksezaken.nl en www.nieuwhoogvliet.nl


 

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.