Kunst + Borrel voor “stedelijke’raadsleden

Relaas van een bezoekje aan de Stedelijke Kunstborrel (door Johan de Groot)

De raadsleden en dagelijks bestuur van Rozenburg waren uitgenodigd voor de zogenaamde Stedelijke Kunstborrel op 25 oktober j.l. in het Drijvend Paviljoen in Rotterdam.

De fractie van GBR was vertegenwoordigd door de fractievoorzitter Marjon McElligott en ondergetekende. Ook kwamen we daar een van de bestuurders van de deelgemeente Rozenburg tegen: Geertje Timmer en twee burgercommissieleden van de PvdA, onze coalitiegenoot, Coby Hartman en Els Groenewald, zodat we meteen onze indrukken van de bijzondere locatie konden uitwisselen.

De culturele belangen van Rozenburg werden tijdens deze bijeenkomst behartigd door onze eigen cultuurscout Carolien Ruigrok. De cultuurscouts van alle Rotterdamse deelgemeenten hadden een programma samengesteld met optredens van o.a. het Euro+Songfestival, het Rotterdams Wijktheater, het popkoor Loudness en wat mij persoonlijk het meest aansprak was het optreden van de zangeres en songwriter Nalatie Merfort.

Er was door dames van verschillende etnische achtergronden uit diverse deelgemeenten een kleurrijk lopend buffet samengesteld. De herkomst van het voedsel was niet altijd duidelijk maar daarom smaakte de eenvoudige en eigenlijk toch wel sobere maaltijd er niet minder om. Tijdens de maaltijd werden we verrast door de popklanken van DJ Orkun.

De bijeenkomst was gedoopt met de verwarrende naam Stedelijke Kunstborrel, voor de lezers misschien met de nadruk op borrel. Men zou de indruk kunnen krijgen dat het hier een ordinaire zuippartij voor politici betrof, maar niets was minder waar. Het bleef echter allemaal heel bescheiden met drie consumpties per persoon.

Het was een gelegenheid bij uitstek om wederwaardigheden uit te wisselen met andere politici, kunstenaars, cultuurscouts en collega’s van Rozenburg over culturele zaken in onze deelgemeente. De vrees bestaat her en der, dat sommige cultuuruitingen wel eens in gevaar zouden kunnen komen in het zicht van de komende drastische bezuinigingen.

De locatie, het Drijvend Paviljoen, was zeer bijzonder. Op het water drijvend in de Rijnhaven naast het Nieuwe Luxortheater in de vorm van grote honingraten. Het Drijvend Paviljoen is het beste, met EU geld gesubsidieerde project van Nederland. Je kunt er een virtuele tocht maken langs bijzondere waterprojecten. Het is een expertisecentrum van de innovatieve en inspirerende aanpak van klimaat, energie en water. Het Drijvend Paviljoen is tevens te huur voor seminars, partijen en exposities.

drijvendpaviljoen

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan ook eens op onderstaande websites, waar u ook uw eventuele vragen of opmerkingen kwijt kunt over culturele aangelegenheden..

www.culturelekaartrotterdam.nl/  –  www.sbaw.nl/cultuurscouts/scouts/124/   –  www.floatingpavilion.nl/

Het was een leerzame middag om ook weer eens even buiten Rozenburg te kijken en met een ervaring rijker terug te keren naar huis (per metro natuurlijk).

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.