plantenbak 057

Bloemetjes buiten in wijk Kooijlandt

FLEURIG BUURTINITIATIEF IN SAMENWERKING MET DEELGEMEENTE GESTART

Onlangs is op de hoek Magnolialaan/Beukenlaan een plantenbak geplaatst. Buurtbewoners hebben dit aangevraagd bij de deelgemeente en zullen deze zelf vullen en beheren.

Na het succesvolle Opzoomerfeest van vorig jaar had de organiserende wijk nog wat geld over.  Al gauw ontstond het idee om daarmee een saaie plaats in de buurt op te fleuren met een plantenbak. Bij bestuurder Arie Mol op het deelgemeentekantoor werd het plan voorgelegd. De buurt gaf aan ook graag de kinderen te willen betrekken bij het planten en onderhouden van de bloembak. Het leek hen een goed idee om de kinderen mede verantwoordelijk  te maken  voor een leuke en fijne leefomgeving. Met wat extra geld van de buurtbewoners en sponsoring van Lentink kwam het benodigde bedrag bij elkaar.

plantenbak 057

Dit buurtinitiatief ging zaterdag 22 oktober daadwerkelijk van start onder toeziend oog van portefeuillehouder Frank Schellenboom die namens Arie Mol (die op vakantie was),  de honneurs waarnam.  Er was intussen een bloembak geplaatst die tot de rand was gevuld met potgrond. De kinderen uit de wijk hebben allerlei soorten planten zelf, met wat begeleiding, in de bloembak geplaatst.

plantenbak 027 1

De organisatoren uit de wijk hebben een contract ondertekend waarin is vastgelegd dat zij zelf de wijkplantenbak zullen beheren. Het is de eerste keer in Rozenburg dat op deze manier een wijkinitiatief is gestart. De deelgemeente hoopt zo bewoners meer te betrekken bij hun buurt.

Erik en Marjon van Gemeentebelangen Rozenburg  hebben graag een handje meegeholpen bij de ondersteuning van het verzoek. Wij wensen Rianne, Debby, Helma en alle bewoners uit hun buurt, groot en klein,  veel plezier met de fleurige aanwinst in hun wijk. Een geweldig leuk initiatief!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.