Start groot onderhoud N218 Brielle e.o.

4 september 2011 – Bron: Dichtbij.nl en Provincie Zuid-Holland  ( fasering en  situatiedocumenten op  http://tinyurl.com/3kxthjr )

Start groot onderhoud Groene Kruisweg (N218)  tussen Oostvoorne (N15) en Brielle (N57)

BRIELLE – In april 2011 is de aanleg van twee rotondes op de N218 in Brielle  afgerond. Van begin september tot eind 2011 voert de provincie Zuid-Holland, in verschillende fasen, het vervolg aan de werkzaamheden aan de Groene Kruisweg (N218) uit. Het gaat om groot onderhoud op het traject tussen de Europaweg bij Oostvoorne (N15) en de Dammeweg die aansluit op de N57. ( klik hier voor de volledige planning
Op maandag 5 september start de eerste fase, het deel in Brielle tussen de Thoelaverweg en rotonde Seggelant wordt dan opgeknapt. Daarnaast wordt er op de huidige kruising met de Thoelaverweg een rotonde aangelegd. 

 

Veel Rozenburgers gebruiken dit traject o.a. voor het woon-werkverkeer en eveneens gebruiken veel scholieren deze route.
Reden voor GBR om de informatie te publiceren op deze website.

De provincie hebben wij een vraag gesteld over de fietsroute:

het antwoord daarop is:

antw zh n218 


Fase 1: Gevolgen voor het verkeer (klik hier voor de situatieschets van fase 1) 

De N218 tussen de Thoelaverweg en rotonde Seggelant wordt ten tijde van deze fase afgesloten. De vesting Brielle is via omleidingsroutes wel bereikbaar. Het verkeer wordt via borden omgeleid. De Waterweg wordt afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Vanuit veiligheidsoverwegingen heeft de provincie dit in overleg met de hulpdiensten en Connexxion besloten. Hulpdiensten moeten deze weg zonder beperking kunnen gebruiken. Er worden verkeersregelaars ingezet om deze maatregel te bewaken.

   waterweg brielle 

Voor fietsers en voetgangers die de vesting Brielle in willen, komt er een omleiding via de Pieter van der Wallendam. Daarnaast komen er verkeersregelaars bij rotonde Thoelaverweg te staan. Zij kunnen de route aanwijzen en eventueel als het veilig is, de fietsers/voetgangers de oversteek naar de vesting laten maken. 

Gevolgen voor openbaar vervoer
De bussen van Connexxion worden omgeleid via de Waterweg en het parkeerterrein van de Jumbo om vervolgens via het evenemententerrein weer op de N218 uit te komen en vice versa. Connexxion zorgt voor het verplaatsen van de haltes.

Meer informatie
Kijk voor de meest actuele informatie op www.zuid-holland.nl/n218. Hier is ook een digitaal contactformulier te vinden waar mensen eventuele vragen over het onderhoud kunnen stellen. Om op de hoogte te blijven via sms, kunnen belangstellenden zich aanmelden door het sms’en van PZH N218 AAN naar nummer 1008.

Voor alle documenten gaat u naar: http://tinyurl.com/3kxthjr
 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.