Dagelijks bestuur neemt ontslag

Tijdens een roerige raadsvergadering met een volle publieke tribune hebben de dagelijks bestuurders van IPR en PvdA hun ontslag aangeboden.
Zij blijven de lopende werkzaamheden verrichten tot er een nieuwe coalitie aantreedt.
Gemeentebelangen Rozenburg is als grootste partij gevraagd de onderhandelingen te starten en heeft afspraken voor nieuwe coalitiebesprekingen gemaakt.

De vergadering startte met een uitleg van de VVD over de redenen van het uittreden van fractie – en later hun dagelijks bestuurder – uit de coalitie.
Tevens dienden zij een motie van wantrouwen in tegen de voorzitter van het dagelijks bestuur mevrouw De Sutter. 
Diverse woordenwisselingen tussen de voormalige partners volgden over oorzaken, de mislukte lijmpoging en gewenste oplossingsrichtingen.
Allen spraken hun voorkeur uit voor de vorming van een nieuwe brede coalitie.

Aanvankelijk leek het erop dat de beide nog zittende coalitiepartijen als minderheid aan zouden blijven maar binnen de deelraad was daar geen steun voor. 

Een tussenvoorstel van deelraadsvoorzitter De Sutter om dan samen met PvdA de zaken waar te nemen tot er een nieuw bestuur aan zou treden werd
als onacceptabel bestempeld.  Na diverse schorsingen én met de dreiging van de motie van wantrouwen op de achtergrond leidde het uiteindelijk tot
de aanbieding van het ontslag van beide bestuurders en het opheffen van de coalitie.  
De demissionaire bestuurders zullen lopende zaken afhandelen, vervolgbeleid zal door een nieuwe coalitie worden ingezet.

Gemeentebelangen Rozenburg zal de onderhandelingsgesprekken  zo snel mogelijk starten.

Bron: Dichtbij.nl

db roz opgestapt

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.