Info-avond tijdelijke PG-woningen 25-7

VERSLAG INFORMATIEBIJEENKOMST 25 JULI 2011 -Tijdelijke woningen voor psycho-geriatrische opvang aan de Ruysdaelstraat/hoek Rivierenlaan

Voor deze informatieavond waren de buurtbewoners van de laagbouw en een gedeelte van de appartementen aan de Ruysdaelstraat uitgenodigd evenals deelraadsleden en burgercommissieleden. De presentatie werd verzorgd door de heer W. van de Ven van Wagenbouw, een gespecialiseerd bedrijf in tijdelijke huisvesting voor de zorg. Verder waren er aanwezig mevr. De Sutter, deelraadsvoorzitter,  mevrouw Hooijmeijer, vastgoedmanager van Careyn, en de heer Kranenburg van de deelgemeente, die de vergunningenprocedure begeleidt.

Mevrouw De Sutter heette de aanwezigen welkom en daarna liet de heer Van de Ven zien dat het de bedoeling is dat het gehele grasveld aan de Ruysdaelstraat/Rivierenlaan benut gaat worden voor een laag vierkant gebouw, dat alleen de begane grond zal beslaan. Het bestaat uit vier woningunits aan elkaar voor 6 bewoners elk.

Middenin zal een binnentuin worden gerealiseerd. Als de vergunningenprocedure voorspoedig verloopt, zal het gebouw in december 2011 klaar kunnen zijn. Dat wil dan niet zeggen dat de bewoners uit Het Baken dan ook direct gaan verhuizen. De planning is hiervoor in februari 2012, omdat het voor deze doelgroep niet goed is om ze in het strengste gedeelte van de winter te laten verhuizen.

De op het terrein aanwezige kleine bomen zullen worden verplaatst en de grote bomen kunnen blijven staan. Het hele gebouw zal bestaan uit 70 delen die op zijn plaats zullen worden getakeld door een grote bouwkraan. Deze kraan zal naar schatting slechts 4 dagen het straatbeeld bepalen. De vele vrachtwagens die de units zullen brengen zullen gedoseerd in de wijk worden toegelaten.

Vragen
Bij de gelegenheid tot het stellen van vragen kwam de parkeerdruk aan de orde. Mevrouw De Sutter antwoordde dat er nauwelijks sprake zal zijn van verhoging van de parkeerdruk omdat de 6 overdag aanwezige personeelsleden uit Rozenburg komen en meestal op de fiets naar hun werk gaan. De bouwvakkers en hun bedrijfswagens zullen parkeren op het terrein van het zwembad.

Op de vraag waarom Het Baken niet opgeknapt wordt voor deze patiënten, gaf mevrouw Hooijmeijer aan dat dit gebouw uit de tijd is en niet meer aan de eisen voldoet die worden gesteld aan de huidige zorginstellingen. Zij gaf ook desgevraagd aan, niet te weten wat er met Het Baken gaat gebeuren als het gebouw leeg komt.

De heer Van de Ven bevestigde dat de speelweide na de drie jaar tijdelijke huisvesting weer geheel in de oude staat zal worden opgeleverd. Hij antwoordde op de vraag van Tom de Raaf van GBR dat bij de bouw het grasveld intact zal worden gelaten en er alleen leidingen in zullen worden gegraven. Er wordt niet geheid.

Tot slot was er nog een vraag of de dagopvang ook in de tijdelijke huisvesting zal worden ondergebracht, maar dat is niet het geval.

De “informatieavond” heeft precies een half uur geduurd. Kort en krachtig dus. GBR was ondanks de vakantieperiode goed vertegenwoordigd door Marjon McElligott, Ron de Goeij , Tom de Raaf, Hans de Groot en Johan de Groot.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.