gedc0760-regen1407

Plensbuien in de regio, Rozenburg aan kop

Dat het donderdag 14 juli een stevig herfstdagje zou worden was voorspeld maar dat de hevige wind en waterhozen Rozenburg weer een record zouden opleveren blijkt uit onderstaande foto en het bericht op Rijnmond.nl.

gedc0760-regen1407


Bron: Rijnmond.nl

Meeste regen gevallen in Rozenburg

14 juli 2011

De meeste regen in onze regio is donderdag gevallen in Rozenburg. Daar viel over de hele dag verspreid 71 millimeter. Dat blijkt uit gegevens van Radio Rijnmond weerman Leen de Koning.

In Rotterdam viel 70 millimeter, net iets minder dan in Rozenburg. In Nieuwerkerk aan den IJssel is een nieuw regenrecord gevestigd. Daar viel 56 millimeter. Nog nooit viel er daar zoveel regen op een dag in juli.

Veel problemen
De harde wind en de voortdurende regen zorgden donderdag op verschillende plaatsen in de regio tot overlast. Bomen vielen om en kelders liepen onder. Ook werd de Fast Ferry tussen Hoek van Holland, Rozenburg en de Maasvlakte uit de vaart gehaald en werden diverse evenementen afgelast.

Meeste regen in Den Haag
De meeste regen van Nederland viel in Den Haag. Daar kwam op sommige plekken wel negentig millimeter naar beneden. In Leeuwarden was het donderdag het droogst. Daar waren de regenmeters gevuld met 0,2 milimeter regen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.