Voetbalkooi onbeslist-na vakantie opnieuw in raad

De discussie over de voetbalkooi splijt de deelgemeenteraad. Door afwezigheid van de fractievoorzitter van de VVD was er geen meerderheid voor een besluit
en met een 6-6 stemverhouding komt het voorstel niet ‘door de raad’.

GBR en CDA willen het Molenveld vrij van bebouwing houden en zien de kooi liever tussen de scholen komen.
De VVD kiest ook voor de locatie tussen de scholen, zij houden zich aan de coalitieafspraken en willen wel een kooi voor de jeugd  maar zien de locatie Molenveld absoluut niet zitten. 

PvdA en IPR kiezen voor het Molenveld en leggen de bezwaren naast zich neer. Die bezwaren werden aangedragen door de inspreker van Jeugdland, Mariska Hoogwerf, en het Oranjecomité, dat de deelraad een brief stuurde.

De portefeuillehouder had in de commissie aangegeven dat de scholen geen problemen hadden met de locatie tussen hun gebouwen in. Nu bleek, bij monde van de directeur van de Rank, de heer Vinke, dat zij daar wel degelijk problemen mee hebben en dat zij geen goede informatie hebben ontvangen over de plannen.

De discussie wordt na de zomervakantie vervolgd want met 6-6 staken de stemmen en wordt een voorstel automatisch doorgeschoven naar de volgende raadsvergadering. Dan wordt er niet meer over gediscussieerd maar meteen gestemd. Of het Molenveld voorzien wordt van meer dan een kwart bebouwing in de vorm van een voetbalkooi en basketbalveld zal dan moeten blijken. 

GBR zal dan opnieuw tegen het voorstel stemmen, het Molenveld blijft wat ons betreft het evenemententerrein van Rozenburg.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.