Speelplaatsen eindelijk opgeknapt

De Speelplaatsen in Rozenburg krijgen eindelijk een opknapbeurt. Na 3 jaar soebatten door GBR bij de collega’s in de raad en deelraad is er nu ineens saamhorigheid. Gelukkig is er voortschrijdend inzicht dat het zo echt niet langer kan. GBR waarschuwde hier al in 2008 voor maar kreeg geen steun van de toenmalige raadsleden. Nu komt het er dan echt van en dat het zo lang heeft moeten duren daar zeuren we niet meer over, het doel dat nu bereikt is telt.


De speelplaatsen moeten in het kader van de veiligheid voorzien worden van nieuwe ondergronden en dat kost erg veel geld . Dat geld ís er maar de verdeling tussen aanpak van de ondergronden en nieuwe speeltoestellen zorgt nog voor de nodige hoofdbrekens.

Diverse insprekers maakten al in de commissie duidelijk dat de speelplaatsen in de wijk toch echt moeten blijven, zeker  voor de kleintjes. Ook in samenspraak en samenwerking met de buurtbewoners kan heel veel aangepakt worden.  De mogelijkheden hiervoor worden besproken met Gemeentewerken Rotterdam. Een aantal speeltuinen valt in de categorie top-prioriteit en zullen zo snel mogelijk aangepakt worden. Reigerhof, Verschansing, Tulpenstraat en omgeving Abelenlaan, de locatie tussen Bosseplaat-Ruygeplaat  en de ondergronden van de Kolenkid zijn als noodzakelijk aan te passen aangemerkt. Hiervoor wordt al in de zomervakantie actie ondernomen zodat Gemeentewerken ermee aan de slag kan gaan. 

De PvdA vindt als enige partij dat er wel wat speelplaatsen mogen verdwijnen, volgens Luuk Ravesloot zijn er veel te veel in Rozenburg. De VVD voelt ook wel wat voor samenvoeging gecombineerd met sanering maar wel in samenspraak met de wijken.

Marjon McElligott gaf aan dat wat Gemeentebelangen betreft de wijkspeelplaatsen moeten blijven en dat opheffen niet aan de orde kan zijn tenzij uit wijkoverleg blijkt dat dit een goede oplossing kan zijn.  Overleg met de wijkbewoners is bovendien het sleutelwoord. Bestuurder Arie Mol gaat dit organiseren met de wijken. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.