‘Averechts’ fietssluisje corrigeren a.u.b.

In de gemeenteraad van 23 juni komt de aanpassing van een fietssluisje aan de orde. Een kleine moeite om het aan te passen met groot plezier voor de omwonenden.

Van een aangepaste woning voor mensen met beperkingen komt de voordeur op een tussenpad uit. In dat tussenpad – een verbindingspad tussen Nachtegaallaan en Lepelaarstraat – mag gefietst worden aangezien het onderdeel is van een woonerf. Het is ook een kortere weg naar de nabij gelegen basisschool waardoor er veel gebruik van wordt gemaakt. 

De bewoners hebben 2 jaar geleden een fietsluis aangevraagd zodat zij ‘rustig’ via hun eigen voordeur naar buiten en naar binnen kunnen. De fietssluis is inmiddels geplaatst maar veroorzaakt door de foute plaatsing eigenlijk nog meer overlast. Fietsers worden ‘verplicht’ rakelings langs de voordeur van de woning te rijden.  
Een verzoek om de fietssluis aan te passen werd door de deelgemeente resoluut van de hand gewezen: het fietssluisje voldoet aan de richtlijnen.

De deelraad is nu om hulp gevraagd, Marjon McElligott van GBR heeft een advies gemaakt.
Onderstaand de situatie van nu én een voorbeeld hoe het met een kleine aanpassing al een stuk verbeterd zou kunnen worden.

 

 


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.