Reacties op plannen Raadhuisplein

Ondernemers willen auto’s op Raadhuisplein Rozenburg (Bron: Rijnmond.nl)
8 juni 2011 –
 
De Ondernemersvereniging Rozenburg OVR maakt zich zorgen over de herinrichting van het Raadhuisplein. De ondernemers willen dat er een parkeerplaats komt, terwijl ze vermoeden dat de politiek het plein autovrij wil houden.
Er wordt al jaren gesproken over het saai ingerichte Raadhuisplein in het centrum van Rozenburg. “Het plein zit in een negatieve spiraal”, vertelt dagelijks bestuurder Ruud Zeegers van de deelgemeente. “Er is leegstand en er komen steeds meer telefoonwinkels. We willen op het plein meer trekkers, zoals nog een supermarkt.”
Parkeerplaatsen   –   Voorzitter Bart Groesz van de Ondernemersvereniging Rozenburg maakt zich zorgen over het aantal parkeerplaatsen op het plein. “Alle onderzoeken wijzen uit dat het parkeren echt in de buurt van de winkels moet zijn en niet ergens aan de rand, zodat ze een eind moeten lopen met de boodschappen. Zo werkt dat tegenwoordig nu eenmaal. Ik hoor nu geluiden in de politiek dat ze het plein autovrij willen houden. Ik vind dat als je ergens geen verstand van hebt, je er ook niet mee moet bemoeien, maar het vooral aan de experts moet overlaten.” 
Autovrij   –   Hannie Krul van de Rozenburgse PvdA is inderdaad duidelijk: “Wij vinden dat het juist een leuk aangekleed plein moet worden met bankjes en een fonteintje. Waar mensen elkaar ontmoeten en niet met allemaal gierende auto’s die er komen te staan. Er zijn genoeg parkeerplaatsen elders te vinden.” Ook Gemeentebelangen Rozenburg vindt dat het plein autovrij moet blijven, maar dat de parkeerplaatsen wel in de buurt moeten komen. De Inwonerspartij Rozenburg heeft nog geen standpunt en wacht een presentatie van het masterplan af.
Masterplan –    Het masterplan wordt eind juni gepresenteerd aan de deelgemeenteraad. Pas dan kan er over gesproken worden. “Ik kan een eind meegaan in het autovrij maken, maar we moeten er ook rekening mee houden dat de klant dicht bij de winkels kan komen. Daar moeten we een goed compromis over bereiken.”

diverse reacties:

 • Was het niet in voorgaande bestuursperiode dat  Dhr Zeegers ook probeerde het plein om zeep te helpen ? Dus wees niet bang medeondernemers, ook deze periode durft weer niemand een besluit te nemen. Stel je voor dat je een verkeerd besluit neemt. Nee, misschien is dit bestuur besluitvaardiger, een van de maar zes bomen op het plein radicaal omhalen voor een marktkraam. Natuurlijk is deze marktkraam wel 6 uur per week aanwezig, dus een prima besluit voor de sfeer voor de rest van de week op het plein……………….? Blij te horen dat we een fontein krijgen, hebben we meer aan dan al die klanten !
   
 • Er zijn er hier wel meer die uit zijn op een standbeeld. Denk maar aan de deelraads voorzitster Mw. De Sutter. We krijgen hier een MFC (als het goed gaat), maar met een Suttercomplex! 
   
 • Dagelijks bestuurder Zeegers komt zeker niet dagelijks op het Raadhuisplein. Dan had hij gezien dat er maar een telefoonwinkel is. Zijn plannen om te parkeren op het plein heeft hij 7 jaar geleden ook al gepresenteerd via Bemog, die een grootheidswaanzinplan ontwikkeld had, In de vorige raadsperiode is er een prachtig plan gepresenteerd dat door de hele raad is aangenomen. Waarom wil Zeegers nu weer een monument voor zichzelf oprichten. Deze man is meer dan volledig ongeschikt om bestuurder te zijn.Hij moet onmiddeliojk weggestuurd worden die pluche plakker
   
 • Ik weet wel dat het oude pand van het postkantoor, in het bezit is van TNT post. Daar kan niets mee gedaan worden omdat TNT dat pand gewoon niet verkoopt , maar als aftrekpost gebruikt. Het plein mag van mij wel opgeknapt worden, maar een Jumbo of Hoogvliet erbij in het oude pand van de AH zou niet gek zijn. Maar dan moet ook wel het hele plein worden aangepakt.Parkeren kan dan ook nog steeds waar het nu ook kan, rechts van de molen. Het MFC kan nog wel een jaar of 6 duren vrees ik. Dat komt door 2 partijen. De eerste die ons heeft verkocht aan Rotterdam door de inlijving,( teruggestuurd met een mooie grote strik eromheen), en de tweede is Rotterdam zelf , die heeft gezegd , “zich sterk te maken’ om dit alsnog door te laten gaan, maar wel Rozenburg laat zitten met een tekort van 4 miljoen! Wat dus werd geaccepteerd door de wethouders en bestuurders hier hé.. Je kan er vergif op innemen , dat het dus gewoon fout gaat hier. Ik ben een geboren Rotterdamse, maar vertrouwen doe ik de gemeente Rotterdam al heel lang niet meer. Ze beloven van alles, maar als puntje bij paaltje komt, is het geld op
   
 • Plannen altijd genoeg.Er zitten goede en slechte plannen bij maar waar het in Rozenburg altijd aan ontbreekrt is daadkracht.MFC is er nog steeds niet,Raadhuisplein wacht al jaren op een verbouwing en ondertussen rollen de partijen over elkaar heen met allerlei plannen.Laat nu eerst maar eens wat zien en als er geen goede verdeling van winkels op het plein komt zijn parkeerplaatsen ook niet nodig,men gaat dan wel naar andere gemeenten voor inkopen. 
   
 • Natuurlijk willen we geen 4e supermarkt, onherroepelijk gaat dit ten koste van de Lidl of de Plus (die ook uit wil breiden). De Albert Heijn redt zich wel. Bovendien zijn de 3 supermarkten heel goed verdeeld over ons dorp. En hoelang houdt de Hema het nog vol? En autovrij…achja, misschien wel maar dan zo dichtbij mogelijk wel ruim parkeergelegenheid creeren. We kunnen pessimistisch zijn over de jeugd, maar bankjes en een fontein zullen het leuk aankleden. En de discussie hoe lang het heel blijft mag niet ten koste gaan van het hele idee. De molen kan beter tot zijn recht komen, alsook het oude Raadhuis. Het moet prachtig worden. Vergeet niet dat er nog 29 miljoen opgemaakt moet worden binnen deze raadsperiode voordat Rotterdam ook dat geld inpikt. Zo snel mogelijk een prachtig MFC, een opgeknapt Raadhuisplein en weer hele mooie speeltuintjes. Trouwens, slim standpunt van de Inwonerspartij. Eerst het plan afwachten en naar de experts luisteren.
   
 • Raar, op woensdag kan ik anders zelden normaal parkeren. Wanneer wordt het fiets pad aan de west kant van de Volgerweg en het Baken door getrokken, of moet er eerst een dood gereden worden?   
   
 • Dat ze eerst maar eens zorgen dat alle winkelruimtes verhuurd zijn. Hoelang staat het oude postkantoor nu al leeg??? En bankjes en fonteintjes zijn leuk hoor, maar hoe lang blijft het heel?? Voor de jeugd is er op het dorp helemaal niets te doen, besteed daar eens aandacht aan ipv aan het plaatsen van bankjes en fonteinen.
   
 • Ik kan de ondernemers uit hun droom helpen; een lading parkeerplaatsen en/of een supermarkt erbij gaat het niet worden; heb gezien hoe ons kwakkelende pleintje doodbloedde toen er een Lidl bij kwam; de klanten parkeerden de auto voor de deur, laadden hun auto vol met boodschappen en gingen er weer vandoor… ze keken niet eens meer naar de andere winkeltjes, omdat ze er niet meer langs hoefden te lopen… Wat winkelpleintjes nodig hebben zijn kleine speciaalzaken, met vakkundig personeel… geen pleinen vol met Aldi’s, Blokkers en Wibra’s… De mensen moeten een reden hebben om naar je plein te komen… Maar (nog) een supermarkt erbij? Die zaken gaan je als winkelplein echt niet helpen… Richard, Hoogvliet, niet Rotterdam 8 juni 2011

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.