Rozenburg akkoord (?) met greep uit kas door Rdam

Rozenburgs deelgemeentebestuur accepteert bezuinigingen!   

Dat is de kop van een artikel op Rijnmond.nl. Gemeentebelangen Rozenburg is heel benieuwd naar de steun van de deelraad voor dit akkoord, of was het opnieuw slikken of stikken voor het dagelijks bestuur van Rozenburg?  We wachten nog op de uitleg van het DB en de mate van compensatie door Rotterdam bij de projecten die genoemd worden.
Voorlopig worden de Rozenburgse voorzieningen nog steeds betaald uit de eigen spaarpot , de bestemmingsreserve investeringen Rozenburg (BIR) in het Investeringsfonds Rotterdam (IFR).
De tekorten worden bovendien betaald uit de algemene reserve van de deelgemeente. Van bijpassen door Rotterdam is nog geen enkele sprake geweest!

De projecten vallen in Rotterdams beheer wél veel duurder uit, of zou dat te maken hebben met dure diensten die zich moeten inwerken op de dossiers………….

De deelraad is summier geïnformeerd maar heeft nog geen details of vastgelegde toezeggingen door Rotterdam mogen ontvangen. Bijgevoegde brief is de reactie van het DB aan wethouder Kriens vóór het gesprek dat de Rozenburgse portefeuillehouders met haar hadden. klik hier voor de brief
De deelraadsleden (én Rozenburg) zullen later geïnformeerd worden over de details……….

31 mei 2011: artikel op Rijnmond.nl: http://tinyurl.com/3nlugrm
Maandag was er een gesprek met wethouder Kriens, waarin Rozenburg heeft gezegd dat ze het tekort accepteert.
Daar staat tegenover dat Rotterdam zich zal inspannen voor de realistatie van een aantal projecten, waaronder de
bouw van een multifunctioneel centrum met een zwembad en de reconstructie van het Raadhuisplein.
Rozenburg is sinds maart 2010 deelgemeente van de gemeente Rotterdam.     

 

Een aantal reacties onder het bericht is veelzeggend:

Sorry, maar eh… iedereen weet dat je moet kunnen rekenen als je met cijfertjes bezig bent. Heb het nu dus over die wethouder uit Rotterdam. Wij hadden hier in Rozenburg niks geen gaten in de begroting, die is altijd sluitend geweest. We waren een gezonde kleine gemeente. En iets meer dan een jaar na de inlijving zitten we met een miljoenenverlies.. Toch niet normaal meer of wel soms.? En ja, ik ben nog steeds pissig. Dat er mensen in onze deelgemeente zijn die dit gaan slikken , dat komt ook maar van 1 partij af. U moet zoeken richting links! Rotterdam zal zich in gaan spannen voor een aantal projecten hier in Rozenburg??? Laat me niet lachen zeg.!

Zo dat dagelijks bestuur van Rozenburg heeft zich op de Coolsingel lekker in laten pakken. Van Kriens kregen ze er een grote strik omheen en trots gingen ze terug naar Rozenburg om deze diefstal aan de rozenburgers uit te leggen. Van het eigen geld zou al een MFC gebouwd worden, het Raadhuisplein opgeknapt, maar ook nog veel andere zaken geregeld ten nutte van het dorp. Pure diefstal, anders kan het niet uitgelegd worden. Waar blijven nu de VVD en de PvdA, die ons beloofd hebben dat alles zoveel beter zou worden als we ons zouden onderwerpen aan Rotterdam. Tot nu toe zie ik meer dan alleen maar nadelen.

Geld uit Rozenburg verdwijnt naar het gat in de begroting van Rotterdam. Maar dat dit ooit ging gebeuren was al bekend bij de gewone man voordat het Deelgemeente Rozenburg was. Incompetente bestuurders, jullie moesten je schamen, heel erg diep.

Hieruit blijkt maar weer dat het dagelijks bestuur van de deelgemeente totaal ongeschikt is en niet onderhandelingsbekwaam. De afspraken van voor de herindeling moeten door Rotterdam nagekomen worden en niet anders. Zoals het er nu staat komt het neer op zogenaamde gelegaliseerde diefstal van de bewoners van Rozenburg. maar ja, kijk nu eens wie er in het dagelijks bestuur zitten, een gesjeesde burgemeester, een ontslagen controller en een schoolmeester. Daar kan je toch niets van verwachten. Arm Rozenburg

Welkom bij de stad met de gote sores op dit moment. Hebben zij dit verdiend? 

Rozenburg accepteert dat tekort??? Waar halen ze het gore lef vandaan? Eerst inlijven, dan geld jatten en ons met de shit laten zitten.. Niet te geloven dat zooitje. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.