Rozenburg tegen windmolens bij natuurgebied Landtong

Geen windmolens op de Landtong bij natuurgebied!
Op initiatief van Gemeentebelangen Rozenburg – en meteen ondersteund door de raadscommissie VAV- zal het dagelijks bestuur van de deelgemeente Rozenburg een brief opstellen aan raad en college van Rotterdam over dit standpunt van de deelgemeente.

Er moeten twee windmolens herplaatst worden omdat zij door de aanleg van Maasvlakte-2 moeten verdwijnen. Het smalle deel van de Landtong zal hiervoor gebruikt worden . Om te voldoen aan de doelstellingen in het Rotterdam Climate Initiative onderzoekt wethouder Van Huffelen of Rotterdam meer windmolens kan plaatsen langs beide zijden van het brede deel van de Landtong, voorheen het Rozenburgse deel.

De discussie over de windmolens is in 1999 al gestart onder verantwoording van toenmalig minister mevrouw Annemarie Jorritsma.De zelfstandige gemeente Rozenburg heeft zich altijd verzet tegen de locatie Landtong voor windmolens en de deelgemeente Rozenburg denkt er niet anders over. 

Het natuurgebied dat zich daar heeft ontwikkeld is bijzonder vanwege vegetatie en bewoners (flora en fauna) en het is één van de slechts tien locaties voor de oeverzwaluw in Nederland, notabene zelfs een natuurlijke locatie in een aarden wal. Bovendien bevindt dit deel van de Landtong zich in een vaste route van trekvogels, zoals in 2001 al eens in een gemeenteraadscommissie VROM is toegelicht.

De deelraadscommissie beseft dat er een alternatief op tafel moet komen en stelt voor de locatie langs de Professor Gerbrandyweg (naast de zogenaamde bosjes van Verolme) te gaan bestemmen voor de windmolens. Deze discussie wordt vervolgd in de deelraad van 23 juni 2011. 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.