Uitbreiding begraafplaats + impressies

Informatieavond uitbreiding algemene
begraafplaats Rozenburg
Op 18 mei vanaf 19.30 uur organiseert de deelgemeente in het deelgemeentekantoor aan de Jan van Goyenstraat 1 een informatieavond over de uitbreiding van
de begraafplaats aan de Molenweg.
De begraafplaats aan de Molenweg bereikt langzaam zijn
maximum capaciteit. Omdat de deelgemeente Rozenburgers
de gelegenheid wil blijven bieden overledenen te begraven in
Rozenburg zelf, heeft het dagelijks bestuur van de deelgemeente
besloten tot uitbreiding van de huidige begraafplaats. Tijdens
de informatieavond krijgen bezoekers een presentatie van de
uitbreidingsplannen en kunnen zij vragen stellen.
Geïnteresseerden zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom in het
deelgemeentekantoor. In de hal kunnen zij alvast kennisnemen
van beeldmateriaal van de geplande uitbreiding. Om 20.00 uur
volgt een toelichting op de plannen in de raadszaal. De bijeenkomst wordt na een vragenronde afgesloten rond 21.00 uur.
Voor deze bijeenkomst zijn ook de deelraadsleden en de duodeelraadsleden uitgenodigd. De bespreking van het onderwerp
staat op de agenda van de raadscommissie VAV van 26 mei
2011.

Verslag bijeenkomst 18 mei:  
De bijeenkomst werd bezocht door ca. 40 belangstellenden. Diverse vragen werden gesteld over zowel respectering van de grafrust op de huidige begraafplaats als de inrichting en omzoming door groen van het nieuwe deel.
De uitbreiding staat ingetekend op het ‘bosje’ tussen de achterzijde van het politiebureau, de achterzijde van de flat aan de Rembrandtingel en de parkeerplaats achter de Rozet en ‘de Uytvaert’. De singel die daar loopt moet verlegd worden en daarvoor moet een bestemmingsplanwijziging worden aangevraagd.
Dit nieuw aan te leggen stukje begraafplaats zal ruimte gaan bieden aan ca. 200 graven,  zowel algemeen als in eigendom. De oude afspraken uit Rozenburg blijven gerespecteerd, voor graven die in gebruik genomen worden na 18 maart 2011 geldt de nieuwe verordening uit Rotterdam, de grafrust is 15 jaar. klik hier voor situatieschetsen

uitbreiding begraafplaats

——————————————————————————————————-

Bron: website deelgemeente Rozenburg

Informatieavond uitbreiding algemene begraafplaats Rozenburg
Op 18 mei vanaf 19.30 uur organiseert de deelgemeente in het deelgemeentekantoor aan de Jan van Goyenstraat 1 een informatieavond over de uitbreiding van de begraafplaats aan de Molenweg. 

De begraafplaats aan de Molenweg bereikt langzaam zijn maximum capaciteit. Omdat de deelgemeente Rozenburgers de gelegenheid wil blijven bieden overledenen te begraven in Rozenburg zelf, heeft het dagelijks bestuur van de deelgemeente besloten tot uitbreiding van de huidige begraafplaats.

Tijdens de informatieavond krijgen bezoekers een presentatie van de uitbreidingsplannen en kunnen zij vragen stellen.Geïnteresseerden zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom in het deelgemeentekantoor. In de hal kunnen zij alvast kennisnemen van beeldmateriaal van de geplande uitbreiding.

Om 20.00 uur volgt een toelichting op de plannen in de raadszaal. De bijeenkomst wordt na een vragenronde afgesloten rond 21.00 uur.Voor deze bijeenkomst zijn ook de deelraadsleden en de duodeelraadsleden uitgenodigd. De bespreking van het onderwerp staat op de agenda van de raadscommissie VAV van 26 mei 2011.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.