Geen viering 425 jaar Rozenburg

Geen aandacht van deelgemeente voor 425 jaar Rozenburg

Tijdens de begrotingsraad van 4 november 2010 diende de fractie van Gemeentebelangen Rozenburg een motie in  waarin de raad werd gevraagd om in te stemmen met de opdracht aan het dagelijks bestuur om activiteiten rond het 425-jarig bestaan van Rozenburg te (laten) organiseren.        klik hier voor de motie

Hoewel de motie werd verworpen door een meerderheid van de raad met 8 stemmen tegen van PvdA, IPR en VVD en 5  stemmen vóór van GBR en CDA,  verzochten de tegenstemmers het dagelijks bestuur een voorstel te maken voor bespreking in de commissie. 

Bij de voorbespreking van de commissies bleek dat het dagelijks bestuur geen actie had ondernomen en de verantwoordelijkheid voor het aanvragen van een ambtelijk advies bij de deelraad legde.  Daarna bleek  al snel dat raadsbrede steun niet aanwezig was voor het (laten) organiseren van activiteiten in het kader van 425 jaar Rozenburg.

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente en de meerderheid van de deelraad zullen geen steun geven aan de intentie van de motie en hier ook geen financiën voor vrijmaken.

Gemeentebelangen Rozenburg vindt dat het vieren van het 425-jarig bestaan van Rozenburg alleen succesvol kan zijn bij raadsbrede steun. Individuele deeën zijn er voldoende maar dit is een gelegenheid die volgens ons juist vanuit het bestuur van de deelgemeente moet worden opgezet.

GBR vindt het triest dat er nu geen enkele activiteit rond het425-jarig bestaan van Rozenburg vanuit de deelgemeente wordt georganiseerd of wordt ondersteund en heeft haar teleurstelling daarover aan  de leden van de deelraad en de leden van het dagelijks bestuur kenbaar gemaakt.
klik hier voor de brief

Voor meer informatie over de historie van Rozenburg kijkt u op de website van de ‘Historische Vereniging Oud Rozenburg’ :    www.historischrozenburg.nl

ad en 425jaar roz

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.