Klankbordgroep 1 – over tunnels

Maandagavond  11 april werd in het (deel)gemeentekantoor van Rozenburg de eerste van drie klankbordgroepavonden gehouden als voorbereiding op de aanleg van een tunnel westelijk van de Beneluxtunnel. Loting door een notaris had bepaald wie daaraan konden deelnemen, de interesse voor deelname was namelijk vele malen groter dan men aankon bij de projectorganisatie.

In twee werkgroepen van elk ca. 25 personen werd uitgebreid ingegaan op de consequenties van verkeersintensiteiten bij de diverse varianten.
In de tweede sessie werd van de deelnemers gevraagd om aan te geven wat belangrijke ‘waardes’ zijn in de gebieden waar de tunnels aangelegd zouden kunnen worden. Van recreatiezones tot visgebieden, van voet- en fietspaden tot boerderijen en van geluidszonering tot verkeersaanpassingen kwamen aan de orde en werden opvallend objectief besproken door alle deelnemers aan de workshops met respect voor elkaars (soms tegengestelde) argumentaties.

Uit de mogelijkheden voor een nieuwe westelijke oeververbinding (NWO) wordt dit najaar door de minister een keuze gemaakt voor de Blankenburgtunnel of de Oranjetunnel.

De bijeenkomst was bijzonder interessant en er werd aan deelgenomen door inwoners uit Brielle, Vierpolders, Westvoorne, Bernisse, Maassluis, Vlaardingen, Hoek van Holland, Maasland en Rozenburg.

lees ook: Eilanders willen Blankenburgtunnel
 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.