Glossy van Ressort-kanttekeningen GBR

Ressort Wonen is dé woningstichting van Rozenburg en timmert behoorlijk aan de weg in de deelgemeente.
Bij de herstructurering van De Dalen en de totstandkoming van het Woonzorgcentrum Blankenburg zijn zij een belangrijke participant en ontwikkelaar. Ook zijn zij geïnteresseerd in een rol als verhuurder van de nieuwbouwappartementen aan de Boulevard.


Ter gelegenheid van het opleveren van ‘De Dalen’ als volledig vernieuwde woonwijk wordt huis-aan-huis een glossy magazine verspreid waarin de activiteiten van Ressort beschreven worden. Voor meer informatie of downloaden klik op de volgende link: 
http://tinyurl.com/3qjd26t.

Een prima promotie voor Rozenburg en een compliment waard. Ressort Wonen geeft een voorbeeld hoe je dat aan kunt pakken.

Het bestuur van de deelgemeente komt niet aan promotie toe en heeft de deelraad na lang aandringen laten weten dat de geplande actualisatie niet in het eerste kwartaal maar pas in het najaar van 2011 aan te kunnen leveren. (klik hier voor de brief) Let wel, alleen aanpassen van een beleidsnota kost dit bestuur ca. anderhalf jaar.

promoplanr

GBR vindt een kanttekening  bij de informatie van Ressort Wonen op zijn plaats. In het magazine wordt op pagina 7 aan het huidige bestuur van de deelgemeente een rol toegedicht die wij niet herkennen.

In het coalitieprogramma 2010-2014 wordt volgens Ressort volop geinvesteerd in het woningbouwprogramma.
Sommige van de in de periode 2006-2010  opgestarte ontwikkelingen zijn weliswaar nog in uitvoering maar nieuwe woningbouwplannen worden juist enorm getemporiseerd of zijn afgeblazen. Voorbeelden zijn bouwplan Hoek Koninginnelaan-Grote Stern, de bouwplannen op de Schanslocatie en De Beertjes.

De door Ressort genoemde investeringen in de woningbouwontwikkeling ( uitgezonderd de Wilgentuinen) stammen daarentegen uit de bestuursperiodes van GBR en niet uit die van de huidige coalitie:  

  • de ontwikkelingen van de woningbouwplannen zijn tot stand gekomen in de bestuursperiodes van GBR en CDA
  • dit geldt voor de Nachtegaallaan maar ook voor De Dalen (waarbij in het bijzonder het binnenhalen van miljoenen euro’s subsidie uit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing vermeldenswaard is), het Raadhuisplein, de Boulevard en het Woonzorgcentrum
     
  • binnen de volledige deelraad wordt betwijfeld dat de deelgemeente ‘organisatorisch goed op de rit staat’ 

  • de stelling : een ‘krachtig bestuur’,  wellicht is de wens hierbij de vader van de gedachte……….

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.